Zorg ervoor dat je woning in goede staat blijft

schade woning

Als je een woning koopt, dan wil je dat de woning in een goede staat verkeert. Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen als woningbezitter, dat je te allen tijde je woning in goede staat blijft houden. Zo zul je eens in de zoveel jaren iets moet vervangen of opnieuw moet schilderen om een nette woning te houden. Wat kun je allemaal doen om je woning in goede staat te houden? Heeft jouw woning schade op gelopen? Bezoek dan de website van Schade door Mijnbouw.

Seizoensgebonden onderhoudsklussen

Er zijn verschillende klussen die je kunt doen gedurende het jaar om ervoor te zorgen dat je woning in goede staat blijft verkeren. Natuurlijk ben je soms afhankelijk van het weer en andere factoren. Benieuwd welke klussen je het beste wanneer kunt doen? Lees dan snel verder. Sommige klussen kun je beter in de zomer en andere klussen kun je beter in de winter uitvoeren.

Voorjaarsklussen

In het voorjaar kun je het beste zorgen dat de ventilatie goed werkt. Zo is het slim om de mechanisatie te reinigen en om de filters te vervangen. Zet daarnaast de ventilatieroosters open. Ook is het slim om je installaties te checken. Zorg dat je cv-ketel goed werkt en dat je deze eventueel vervangt als dit nodig is. Wanneer is dit nodig? Als je cv-ketel 12 tot 15 jaar is meegegaan, dan is het belangrijk om te checken of het toe is aan vervanging.

Zomerklussen

In de zomer is het belangrijk om te checken hoe het staat met de rioleringsbuizen en eventuele lekkages. Zorg ervoor dat je de daken controleert. Pak een ladder en klim eens met mooi weer het dak op. Kijk goed of de dakpannen er goed bij liggen. Als er dakpannen gebroken zijn of afwezig zijn, dan is het belangrijk om hier nieuwe dakpannen op te plaatsen.

Herfstklussen

In de herfst is het belangrijk om je huis winterklaar te maken. Maak bijvoorbeeld de vriezer ijsvrij.

Winterklussen

Controleer in de winter de sanitaire ruimtes. Het is belangrijk dat de wasdroger en de wasmachine schoon worden gemaakt. Ook is het belangrijk om loszittende kranen vast te draaien.