Zonnescherm onderhoud – bescherming tijdens de winter!

In de zomer is het geweldig om tegen de brandende zon een vorm van zonwering zoals een zonnescherm aan je huis te hebben. In de winter wordt dit zonnescherm natuurlijk minder gebruikt, en het is daarom des te belangrijker om je zonnescherm dan goed te blijven onderhouden. Zo weet je zeker dat je de volgende zomer weer optimaal gebruik kunt maken van je zonnescherm! Om je hierbij te helpen, geven we je in deze blog verschillende tips om je zonnescherm te onderhouden en te beschermen tegen de kou van de winter. 

Zonnescherm onderhoud voor de winter, tip 1: Drogen voor oprollen

Als de zomer voorbij is, komt er een moment waarop je jouw zonnescherm voor de laatste keer dat jaar gebruikt. Voordat je jouw zonnescherm voor de laatste keer oprolt, moet je wat onderhoud aan je zonnescherm plegen. Daarom is het belangrijk dat je het zonnescherm nog één keer helemaal uitrolt en afdoet met een droge doek of droge borstel. Zorg dat deze doek of borstel écht droog en schoon is en gebruik ook verder geen water bij het schoonmaken. Als het doek helemaal schoon is, rol deze dan droog op. 

Zonnescherm onderhoud voor de winter, tip 2: Houd het mechanische soepel

Om te voorkomen dat je straks in de zomer voor nare verrassingen komt te staan, is het belangrijk om ook in de winter goed voor je zonnescherm te zorgen en klein onderhoud te plegen. Een deel van dat onderhoud is voor het mechanisme, ofwel de schroeven en scharnieren van je zonnescherm. Zorg dat je deze voordat je het scherm oprolt voor de winter nog eens goed insmeert met olie of een speciale siliconen-glijspray. 

Zonnescherm

Zonnescherm onderhoud voor de winter, tip 3: Vóór de eerste vorst

Misschien vraag je je af wanneer je nu precies je zonnescherm moet gaan inwinteren. Je zonnescherm inwinteren heeft uiteraard geen exacte datum, maar het is belangrijk dat dit in ieder geval wordt gedaan voordat de eerste (nacht)vorst wordt verwacht. In Nederland is dit soms al in oktober. Zorg dus dat je zonnescherm droog is ingeschoven voordat het voor het eerst gaat vriezen. Zo voorkom je dat je zonnescherm beschadigd raakt.  

Heb je op dit moment nog geen zonwering voor je huis, maar is dit wel iets waar je geïnteresseerd in bent? Er zijn een heleboel leuke en goede opties voor zonwering, dus je kunt ongetwijfeld de zonwering vinden die past bij jou en je huis!  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *