Woontrends van deze lente

Nog steeds werken de meesten van ons op dit moment thuis. Dat betekent dat je heel wat uren naar je eigen interieur aan het kijken bent. Om te voorkomen dat je snel raakt uitgekeken, kan het leuk zijn om de nieuwste trends te volgen. In dit blog staan dé lentetrends van 2021.

Kleuren

Kies voor warme en zachte kleuren die je terugziet in de natuur. Gebruik het bruin van de bomen in bijvoorbeeld een overgordijn, tegenover een lichte roze kleur van de bloemetjes in het meubilair. Dit in combinatie met groene planten zorgen voor een warme natuurlijke sfeer.

Toch op reis

Ook kan je kiezen om op reis te gaan in je eigen huis. Hoe werkt dat precies? We kunnen momenteel natuurlijk niet op vakantie, maar hebben allemaal verlangen naar die ene plek op de wereld. Kies voor aspecten uit de cultuur waar jij van houdt. Mooie Aziatische ornamenten of robuuste houten accessoires uit Afrika. Jij bepaalt zelf waar je naartoe reist!

Zacht

Misschien is het omdat we de knuffels zo missen, maar de zachte teddystof is een absolute trend van 2021. Je ziet het op kussens, banken en zelfs stoelen worden ermee bekleedt. Zorg ervoor dat je dit niet teveel verwerkt in je interieur, want je wil niet dat het de overhand neemt. Daarom kan je het goed afstemmen met wat koudere materialen of gladdere stofjes.

Duurzaam

Verreweg de grootste trend wereldwijd is duurzaamheid. Iedereen heeft zijn/haar eigen manier om een steentje bij te dragen voor een gezonder klimaat. Dit kan je natuurlijk ook doen tijdens het inrichten van je huis. Overal vindt je leuke en originele woonaccessoires gemaakt van gerecycled materiaal, maar dit kan je ook zelf maken. Ga eens een rondje over het strand en wie weet creëer je een prachtige en unieke lampenkap van een oude jerrycan.

Ook een bezoekje aan de kringloop in plaats van een winkel als de Leen Bakker of Ikea is al een stuk duurzamer. Al deze spullen zijn al een keer gebruikt en hoeven dankzij jouw aankoop niet in de prullenbak te belanden.

Tot slot doet licht natuurlijk veel met een ruimte. Maar veel licht gebruikt veel energie en dus is LED de goedkoopste optie. Gelukkig betekent dit niet langer dat felle, witte licht. Tegenwoordig heb je ook warme LED-kleuren die gedimd kunnen worden voor een warme sfeer.

Dus, pak uit en zorg voor een frisse wind in je huis. Dat zal het thuiswerken een stuk aangenamer maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *