Wat te doen op een regenachtige dag

Soms is het gewoon zo’n druilerige dag. Een dag met veel regen, koude wind… gewoon geen weer om naar buiten te gaan. Dat is vervelend, maar vaak zie je de regen dan stromen tegen de ramen van het kantoor, de onderwijsinstelling of andere institutie waar je het grootste deel van de dag binnen zit. Maar soms heb je op een regenachtige en gure dag helemaal geen verplichtingen. Niets te doen. Dat is natuurlijk heerlijk, maar niet als je je daardoor verveelt. Gelukkig zijn er meer dan genoeg dingen die je binnenshuis kunt ondernemen! Ook wanneer je alleen bent. Zit je nu alleen en inspiratieloos binnen? Lees dan snel verder, wie weet raak je wel geïnspireerd!

Orde scheppen

Nu je toch binnen zit met niets te doen, kan je er maar beter gebruik van maken. Spendeer je tijd aan iets dat je normaal altijd laat liggen. Of waarvan je denkt: ‘Dat komt later wel’. Een voorbeeld hiervan is het ordenen van de foto’s op je laptop of telefoon. Misschien is het geheugen van je mobiel wel bijna vol. Ga dan aan de slag. Zet de foto’s van je mobiel over naar je computer, en maak mapjes. Probeer de data van de foto’s te achterhalen, dat is leuk voor de herinnering. Maak bijvoorbeeld een mapje genaamd ‘zomervakantie 2019’ en zet daar alle foto’s in van die zomer. Als je ze dan nog eens wilt bekijken, weet je waar ze te vinden. Als het weer lekker weer is, kan je de foto’s ook eens uit laten printen en een ouderwets fotoalbum maken. Je kunt ook orde scheppen in je huis zelf. Hang je kleren eens op kleur. Zoek uit welke kleren weg kunnen, of welke onontdekte outfits je eigenlijk nog in de kast had hangen.

Spelen

Je hoeft je vrije dag natuurlijk niet per se helemaal ‘nuttig’ in te richten. Eens een keer een dagje helemaal niets is ook fijn. Gun het jezelf om eens lekker een dagje te ‘spelen’, zoals je vroeger ook deed. Als er mensen in de buurt zijn is het leuk om uitgebreid een bordspel te doen. Maar als je alleen bent kun je ook prima spelletjes spelen! Denk bijvoorbeeld aan videogames. Dit is het leukst als de ervaring optimaal is, met een heuse gaming PC. Zo’n speciale PC kan je kopen bij Azerty. Deze pc’s kunnen allerlei games aan, en zullen zorgen voor een optimale resolutie. Er zitten namelijk goede videokaarten in.