Wat moet je doen als je in een kettingbotsing terecht bent gekomen?

Ongelukken in het verkeer zijn altijd vervelend. Het meest voorkomende ongeluk is een kop-staartbotsing. Hierbij zijn er maar twee auto’s betrokken bij de botsing. Als er meerdere auto’s op elkaar botsen, dan is er sprake van een kettingbotsing. Op het moment dat je in een dergelijk ongeluk terecht komt, wil je wel weten hoe je dit moet oplossen. Wie kan je aansprakelijk stellen en wat zijn de gevolgen voor je eigen verzekering?

 

Wat staat er in de wet?

In de wet staat dat elke bestuurder zich veilig dient te gedragen op de openbare weg. Indien er door iemand een verkeersongeval ontstaat, dan is hij of zij aansprakelijk voor alle schade die door het ongeval tot stand komt. Het gaat hier zowel om materiële schade als letselschade. Hoe groot de schade precies is, dient wel goed uitgezocht te worden. Vaak vindt er een onderhandeling plaats om het juiste bedrag tot stand te laten komen. 

 

Degene achter een andere bestuurder betaalt de schade

Verzekeraars hebben met elkaar de afspraak dat degene die achterop iemand knalt de schade betaalt voor degene voor hem of haar. Toch is dit na een heftige kettingbotsing het laatste waar je over na wilt denken. Om die reden kun je ervoor kiezen om een letselschade advocaat Amsterdam in te schakelen. Een advocaat neemt al het werk uit handen en zorgt ervoor dat je snel krijgt waar je recht op hebt. 

 

Wat kost een letselschade advocaat

De kosten van een letselschade advocaat verschillen per bureau. Het ene bureau verhaalt de schade op de verzekeraar van de tegenpartij, terwijl het andere bureau een gedeelte van de schadevergoeding opeist. Kijk hier van te voren goed naar en voorkom dat je zelf moet opdraaien voor de kosten van een advocaat. 

 

Hoe kies je een goede advocaat?

Het vinden van de juiste advocaat is erg belangrijk. Zo bepaalt hij hoe hoog de schadevergoeding uiteindelijk wordt en hoe lang het duurt voordat je dit bedrag daadwerkelijk ontvangt. Aangezien het niet fijn is om hier erg lang op te moeten wachten, kun je beter wat meer tijd investeren in de zoektocht naar een advocaat. Het beste advies dat wij jou kunnen geven is dat je niet zomaar met een partij in zee moet gaan. Plan eerst bij verschillende bedrijven een afspraak in en kijk wat iedereen voor jou kan betekenen. Degene waarvan de werkwijze het beste aansluit bij jouw wensen, is de partij waarmee je in zee moet gaan. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *