Wat maakt piano spelen zo lastig

De werkelijke vraag is : Is pianospelen lastig? Helaas is er geen simpel antwoord op te geven. Pianospelen is namelijk een talent wat sommige mensen van nature bezitten en wat anderen kunnen aanleren. Voor de één een kwestie van een paar lessen en voor de ander is het jarenlang hard werken om dit onder de knie te krijgen. Voor sommigen lijkt het haast kinderspel en anderen zullen helaas nooit kunnen bemachtigen, ongeacht hoeveel moeite ze erin steken. Dat betekent niet dat er mensen zijn die nooit piano zullen kunnen spelen. Zelfs als je notenblind bent, kun je alsnog een aantal pianostukken uit je hoofd leren spelen. 

Waar begin je?

Het is allereerst handig om te leren noten lezen. Dit is immers hoe muziek wordt aangeduid. Hierbij gaat het om een wit blad met rijtjes van vijf lijnen boven elkaar. Hierin staan verschillende muzikale aanwijzingen genoteerd die aangeven welke noten je moet aanslaan en voor hoelang en wanneer je rust moet houden. Dit is haast essentieel om makkelijk te leren spelen. Wees niet getreurd, ook als dit je niet lukt is dit geen probleem. Er zijn grote componisten bekend die zelf ook geen noten konden lezen. Als je eenmaal zover bent, is het wellicht slim om niet meteen te beginnen met een gloednieuwe piano, maar een tweedehands vleugel.  Hiermee kun je net zo goed uit de voeten, maar dit scheelt handen vol met geld. 

Waar koop je die?

Een tweedehands vleugel koop je net was een nieuwe piano gewoon bij een pianowinkel. Dit zijn specialist in hun vakgebied en deze kun je op weg helpen. Hierbij geven zij advies en kunnen ze je meer informatie geven waar nodig. Ook als het aankomt op de prijsvraag en het budget wat je hebt voor de aankoop van een piano. Wees daarom niet bang om binnen te lopen in een speciaalzaak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *