Wat kost een stalen hekwerk?

Wat kost een stalen hekwerk

Op zoek naar een stalen hekwerk om je woning en/of tuin mee af te schermen? De keuze om een stalen hek te plaatsen maak je niet zomaar. Sier. Veiligheid. Privacy. Het zijn stuk voor stuk goede redenen om een hekwerk aan te schaffen. Het (laten) plaatsen van zo’n hekwerk is echter niet heel goedkoop. Zoals je misschien zelf wel kunt bedenken, hangt dit allemaal af van je wensen. Maar hoeveel gaat het je dan ongeveer kosten? In deze blog proberen we een indicatie over de prijzen van een hekwerk te geven.

Gemiddelde prijs van hekwerken

Een standaardprijs voor een stalen hekwerk is moeilijk te noemen. Deze prijs hangt namelijk af van een aantal aspecten. Denk daarbij aan het type hekwerk. Zo bestaan er bijvoorbeeld sierhekwerken, gaashekwerken, spijlenhekwerken, balkonhekwerken en dubbelstaafhekwerken. Allemaal met een ander prijskaartje. Daarnaast speelt de omtrek van je erf en dus het gewenste aantal meters een grote rol. Gemiddeld kosten de hekwerken €60,- per meter. Voor een balkonhekwerk ben je vaak duurder uit. Denk hierbij aan een gemiddelde meterprijs van €120,-.

De precieze prijs per meter van een hekwerk heeft echter alles te maken met het materiaal, de kwaliteit en de stijl die je kiest. Laat je dus vooral informeren en vraag diverse offertes aan.

Laat je het hekwerk plaatsen of ga je zelf aan de slag?

Als je twee rechterhanden hebt, zijn sommige stalen hekwerken relatief eenvoudig om zelf te plaatsen. Maar bij andere hekwerken, zoals een balustrade voor het balkon, is het al gauw precisiewerk. In dat geval is het verstandiger om je hekwerk door een specialist te laten plaatsen. In veel gevallen kun je zelf kiezen of je het hek zelf plaatst of dit liever uitbesteedt. De montagekosten verschillen per hekwerk en bedrijf, maar komen gemiddeld uit op €15,- tot €20,- per meter.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Kortom: het gaat je dus net zoveel kosten als je zelf wilt. Benieuwd wat een hekwerk met jouw wensen ongeveer kost? Bij Degelijk Buitenleven stel je zelf je hekwerk online samen. Zodra alle stappen zijn doorlopen kun je het gewenste hekwerk op de offertelijst plaatsen en gratis een vrijblijvende offerte aanvragen!