Wat kan een makelaar allemaal voor jou betekenen?

Huis kopen

Een makelaar kan in veel opzichten van pas komen. Een makelaar heeft namelijk een uitgebreid takenpakket en kan verschillende taken voor jou uitvoeren. Ben je op zoek naar een huis? Wil jij je huis verkopen? Wil jij een huis huren? Wil je een huis verhuren? Ook kan een makelaar jou voorzien van taxatierapporten. Een makelaar in Hoofddorp kan ook een gratis waardebepaling voor jou uitvoeren.

Een huis kopen

Dit is niet zomaar wat, zeker niet als dit het eerste huis is dat je gaat kopen. Een huis kopen is spannend en kan erg emotioneel zijn. Het is slim om een makelaar in te schakelen als je een huis wilt gaan kopen. Als je met een aankoopmakelaar in zee gaat, dan kan je dit uiteindelijk veel geld gaan schelen. Ook scheelt het een hoop stress. Met een aankoopmakelaar zorg er voor een veel betere onderhandelingspositie. Van Groenigen makelaardij kan jou uitstekend begeleiden als je een droomhuis zoekt. 

Je huis verkopen

Wil je je huis op termijn verkopen? Je kunt dan het beste met een makelaar gaan samenwerken. Een makelaar kan jou helpen met een gratis waardebepaling. Een makelaar helpt jou met het opstellen van een verkooptekst en het maken van foto’s. Vervolgens helpt een makelaar jou bij het te koop zetten van je woning. Als er geïnteresseerden zijn dan helpt een makelaar bij de bezichtigingen. Ook helpt een makelaar bij de onderhandelingen en de vervolgstappen.

Een huis verhuren

Waarom zou je je huis te huur laten zetten door een makelaar? Een makelaar heeft vaak een heel groot netwerk met woningzoekenden. Ook kan een makelaarskantoor de hele presentatie van jouw huis op internet zetten. Makelaars checken en screen de gegadigden. Zo weet je zeker dat je betrouwbare kandidaten in huis haalt. 

Taxeren en waardebepaling

Wat is nou precies het verschil tussen beiden? Een taxatierapport is een rapport waarin de waarde van de woning en de belangrijkste eigenschappen en omgevingsfactoren worden vermeldt. Dit is een officieel document. Een waardebepaling wordt door een NVM makelaar gedaan. Dit omvat een berekening van de verkoopwaarde van de huidige woning. Een taxatie is uitgebreider dan een waardebepaling.