Warmte behouden met isolerende kozijnen

isolerende kozijnen

Het is verstandig om bij het plaatsen van kozijnen voor isolerende varianten te gaan. Zo ga je namelijk warmteverlies van de woning tegen. Hierdoor hoef je de verwarming minder hoog te zetten, wat weer bespaart op de rekeningen aan het eind van de maand. De meest duurzame isolerende kozijnen zijn kunststof kozijnen met HR++ of triple glas. 

Hogere isolatiewaarde

De isolatiewaarde van kunststof kozijnen is hoger dan die van aluminium of houten varianten, omdat kunststof kozijnen een lagere U-waarde hebben. Hoe lager deze waarde, hoe minder warmte er verloren gaat en hoe meer je kunt besparen op de energierekening. Naast het materiaal van de kozijnen, heeft het type glas ook invloed op het warmteverlies. 

Woningen worden standaard vaak voorzien van enkel of dubbel glas. De U-waarde van deze soorten glas zijn echter vrij hoog, waardoor er meer warmte verloren gaat. Wanneer we kijken naar HR++ glas, is deze waarde 1,2 of lager en die van triple glas zelfs tussen de 0,5 en de 0,9. 

isolerende kozijnen

Subsidie

Het laten plaatsen van isolerende kozijnen is een manier om je woning te verduurzamen. Wanneer je dit doet in combinatie met een andere tweede maatregel of een warmte-optie, kun je hier subsidie voor aanvragen. Je kunt bijvoorbeeld naast de kozijnen ook een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting nemen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *