Warm blijven in de winter

De dagen worden elke dag een stukje korter en kouder op het moment. Dit betekent dat voor velen van ons de winterdip begint. We zien minder daglicht en bovenal is het een stuk kouder buiten. Momenteel is het nog meer herfstweer maar voor we het weten komt de eerste vorst eraan. Dit betekent dat het koukleumen wordt. Sommigen van ons hebben hier helemaal geen last van. Er zijn mensen die van de kou houden en blij zijn dat de hete zomermaanden voorbij zijn. Maar anderen vinden de kou helemaal niks. Mijn vriendin heeft het van nature snel koud bijvoorbeeld. In dit artikel bespreken we een aantal tips om warm te blijven deze winter.

Warm opstaan

Voor veel mensen is het in de winter een stuk moeilijker om het bed uit te komen. Het is nog donker buiten en waarschijnlijk koud op de slaapkamer. Je wilt veel liever lekker onder je warme deken blijven. Een van de moeilijkste dingen is in de kou naar de koude badkamer lopen en daar naakt de douche instappen. Het is natuurlijk fantastisch wanneer je eenmaal onder de warme douche staat maar dat stukje van je slaapkamer naar de badkamer kan al erg zwaar aanvoelen.

Een fijne oplossing is om voordat je naar bed gaat op de badkamer de handdoek radiator aan te doen. Deze zal zowel de badkamer lekker warm maken en je een heerlijke warme handdoek geven voor als je uit de douche komt.

Warme kleren

Nu kan het natuurlijk zijn dat warm wilt blijven zonder constant de verwarming gigantisch hoog te hebben. Dit kan namelijk voor hoge energiekosten zorgen. Een simpel manier om warm te blijven tijdens de kerstdagen is natuurlijk om lekker warme kleding aan te trekken, niet alleen buiten maar ook in huis. Je kunt als je in de avond op de bank zit ook lekker knus onder een deken gaan zitten.

Een andere manier om jezelf op te warmen is met heet eten. Zeker als je buiten in de kou bent geweest kan het eten van hete soep heerlijk zijn om snel van binnenuit op te warmen. En vergeet de wintersport wijsheid van glühwein natuurlijk ook niet. Hopelijk krijgen we deze winter milde temperaturen of toch tenminste weinig wind en mooie sneeuw in plaats van harde wind en koude regen. Als je warm gekleed naar buiten gaat is de winter best leuk als je lekker kunt gaan schaatsen of in de sneeuw spelen. En dan warm je daarna jezelf binnen weer op.