Waarom wonen aan de IJssel zo mooi is

De IJssel is een oude rivier die stroomt langs Kampen, Zwolle, Doesburg, Dieren, Zutphen, Deventer, Hattem en IJsselmuiden. Er liggen prachtige steden en dorpen aan de IJssel. De IJssel is een rivier dat een aftakking is van de Rijn. Waarom is het zo mooi om aan de IJssel te wonen? Zoals hiervoor ook al staat, liggen er prachtige steden aan de IJssel. In dit artikel ga ik het hebben over waarom wonen aan de IJssel zo mooi is. Ik ga in op de volgende plaatsen: Zwolle, Kampen en Hattem.

Wil je je woning in Zwolle of Kampen laten taxeren? Bezoek dan de website van IJssel Taxateurs

Hanzestad Zwolle

Zwolle was vroeger echt een rijke handelsstad. Zwolle ligt aan de IJssel, alleen niet zo dicht als Kampen. In Zwolle wonen ongeveer twee keer zoveel mensen als in Kampen. Zwolle is de 19e gemeente van Nederland. Zwolle is een stad met mooie gebouwen. Er is heel veel te doen in Zwolle. Als je van voetbal houdt, dan is Zwolle een goede stad om te wonen. Pec Zwolle is de plaatselijke club. 

Feitjes over de IJssel

De IJssel is 127 kilometer lang. De bron van de rivier is de Rijn. De rivierbreedte varieert heel erg. Bij de zomerkaden is de rivier 70 meter breed en bij Kampen is de rivier 140 meter. De IJssel kan op sommige plekken zelfs enkele honderden meters breed zijn. 

Hanzestad Kampen

Kampen is een prachtige oude stad aan de IJssel. De stad is opgericht in de 12e eeuw. Er is van alles te doen in Kampen. Zo kun je naar het stedelijk museum. Ook zijn er leuke pleintjes met horecagelegenheden waar je lekker kunt zitten in het zonnetje. De oudestraat is de langste winkelstraat van Nederland. Ook heeft de stad veel historische gebouwen. Er zijn rijke handelspanden en mooie gebouwen te zien. Ook de bovenkerk is zeker de moeite waard om te zien. Kampen ligt écht aan de IJssel. Het is prachtig wonen daar. 

Hanzestad Hattem

De hanzestad Hattem ligt aan de rand van de Veluwe. Er wonen 12.173 inwoners en de oppervlakte is 24,28 km². Hattem is een stadje met een haven en veel leuke pittoreske straatjes.