Waarom je een waterontharder moet kopen

Ze duiken steeds meer op en hebben ook steeds vaker een chiquere look. De waterontharder is helemaal hot en dat is ook niet zo gek. Steeds meer huishouders besluiten om dan toch maar eens een waterontharder te kopen en dit zijn de redenen:

Een waterontharder is handig

Een waterontharder is in vele opzichten heel erg handig! Want het scheelt je namelijk gigantisch veel poetswerk. Kalk is een vijand die bijna elke huisman en huisvrouw wel kent. Je hebt net je hele granieten aanrechtblad schoongemaakt, besluit om de doek uit te spoelen en nog geen minuut later ligt je hele aanrecht alweer onder dat verschrikkelijke kalk! Na het installeren van een waterontharder heb je hier geen last meer van. Ook het reinigen van de douche en de totale badkamer wordt een stuk makkelijker, omdat ook hier de kalkresten als sneeuw voor de zon verdwijnen

Geen gedoe meer met huishoudelijk apparaten

Of het nou een wasmachine, waterkoker of koffieapparaat is. Eens in de zoveel tijd worden deze apparaten getroffen door het kalkmonster en gaan ze kapot. Uiteraard heb je ze zoals dit werd geadviseerd om de zoveel weken een keer ontkalkt. Toch kunnen deze apparaten anno 2019 nog steeds slecht tegen kalk en gaan ze op termijn kapot. Met een waterontharder is dit verleden tijd en gaan al je huishoudelijke apparaten die te maken hebben met kalk langer mee. Ook de leidingen voelen zich een stuk prettiger als ze niet telkens in aanraking komen met kalk. 

Welke waterontharder je nodig hebt

Voor particulier gebruik heb je in bijna alle gevallen een ionenwisselaar waterontharder nodig. Deze manier van water ontharden is consumentvriendelijk en ook niet onbelangrijk, erg veilig. Deze manier van waterontharder werkt volgens de onderzoeken ook het best en heeft zich al jarenlang bewezen. 

Tips bij het uitzoeken van een leverancier

Niet alleen de prijs en kleur van de waterontharder zijn belangrijk, maar ook zeker het bedrijf die de waterontharder levert. Welke service kunnen zij je bieden en word je niet verplicht aan allerlei dure onderhoudscontracten? Let tijdens de aanschaf dus goed op welke voorwaarden er allemaal aanzitten. Daarnaast is het ook altijd handig als er monteur beschikbaar is die jouw waterontharder kan installeren. Niet iedereen is een geboren loodgieter en een beetje hulp en service is dan ook nooit weg. 

Bedenk je ook goed of je de waterontharder wel of niet in het zicht wil hebben staan. Als je er op een dag meerdere keren tegen aankijkt dan wil je misschien iets meer spenderen aan een waterontharder waar het oog blij van wordt. Als je hem in de meterkast of in de kruipruimte kwijt wilt dan is dit natuurlijk overbodig.