Waarom je een energiezuinige koelkast wil hebben

Er zijn een aantal apparaten in je huis die werkelijk energie slurpen. De wasmachine, vaatwasser en droger kunnen er wat van. Maar ook je koelkast kost veel energie. Deze staat altijd aan en moet altijd koel zijn, wat veel kracht kost. Een energiezuinige koelkast kan echter een flinke hap nemen uit die hoge energierekening. Wil je besparen en ben je toe aan een nieuwe koelkast? Dan is dit wellicht de ideale aankoop voor jou. 

Een oude koelkast

Is je koelkast tien jaar of ouder? Dan is de kans groot dat hij veel energie kost en niet al te best voor het milieu is. Een energiezuinige koelkast zal dat niet alleen beter voor de natuur zijn maar zal ook de kosten drukken. Het stroomverbruik is dan een stuk lager. Dit weegt absoluut op tegen de vervuiling die voortkomt uit het productieproces. 

Let op het label

Energiezuinige apparaten hebben een speciaal label. Dit label is voorzien van A+++. Een plusje minder kan ook voorkomen, maar als je een nieuw product koopt ga dan voor het nieuwste van het nieuwste. Zo gaat je nieuwe koelkast lang mee. 

Wat kost dat?

Je hebt al voor ongeveer vijfhonderd euro een energiezuinige koelkast. Dat klinkt als een flink bedrag, maar bedenk dit: je bespaart ongeveer vijftig euro per jaar dankzij jouw energiezuinige koelkast. Met een aantal jaren heb je dat verschil er dus al uit. Een goede investering, dus!