Waarom de laurier novita populair is als haagplant

Laurier

Het is ongetwijfeld een naam die je wel eens hebt gehoord als je ooit een haagplant hebt uitgezocht: de laurier novita. samen met de thuja smaragd en de taxus is dit een van de populairste haagplanten op de markt. Een haagplant kiezen die bij je past is echter een klus op zichzelf.

Waarom zou je een haagplant aanschaffen? Dat kan verschillende redenen hebben:

  • je wil meer groen in je tuin of op je balkon
  • je wil privacy creëren
  • je wil iets goeds doen voor de natuur
Haag planten

De haagplant

Haagplanten zijn allereerst bedoeld om een afscheiding te realiseren. Voorheen gebruikten we hekken en schuttingen, maar een haagplant is natuurlijk veel mooier. Je wil immers liever tegen een groene oase aankijken dan een grijze muur. Er zijn veel soorten haagplanten en ze hebben allemaal unieke kenmerken.

Laurier novita

De laurier novita is uitermate geschikt voor allerlei soorten tuinen. Heb jij veel zon in je tuin of op je balkon? Dan wil je deze plant hebben. Het is echter geen aanrader om deze laurier in een tuin te zetten waar niet of nauwelijks zon komt. Dat overleeft de plant wellicht niet. Hij komt in ieder geval niet tot zijn recht.

Laurier kopen

Hoogte

Hoe hoog moet je haag worden? Dat is ook iets om bij stil te staan voor je een plant uitzoekt. Niet elke plant wordt even lang. Misschien wil je wel een korte afscheiding, of wil je juist een muur van drie meter groen? Het kan allemaal, maar de laurier novita kan wel vijf meter hoog worden en is dus zeer geschikt voor mensen die de hoogte in willen.