Waar aan herken je een goede bedrijfsmakelaar?

In Rotterdam zijn er een stuk of 5 tot 7 redelijk grote en bekende bedrijfsmakelaar actief, de een net wat groter en bekender dan de ander. Dit maakt het voor u niet geheel makkelijk om een keuze te moeten maken als jij op zoek bent naar een bedrijfsmakelaar die u gaat helpen aan een nieuw kantoorpand of juist gaat helpen met het kwijt raken van uw bedrijfspand. Wij zetten daarom in dit artikel een aantal belangrijke kenmerken op een rij waaraan een goede bedrijfsmakelaar moet voldoen. Zo kunt u gemakkelijk makelaar wegstrepen die hier niet aan voldoen en wordt de keuze een stuk makkelijker voor u gemaakt.

Jarenlange ervaring

Ervaring in het vak is enorm belangrijk als makelaar in het bedrijfsveld. Een makelaar met weinig ervaring weet nog goed genoeg hoe je bijvoorbeeld alles uit een onderhandeling kan halen, waardoor je dadelijk teveel gaat betalen of juist te weinig betaald krijgt als je iets verkoopt of verhuurt. Daarnaast is ervaring natuurlijk nog voor veel meer factoren in het vak belangrijk, dat hoeven we je waarschijnlijk niet uit te leggen.

Kennis van de lokale markt

Daarnaast dient een makelaar kennis te hebben van de lokale markt. Een bedrijfsmakelaar Rotterdam bijvoorbeeld; die dient alle nieuwtjes te weten van ontwikkelingen in Rotterdam. Zo ben je er zeker van dat je niet te laat te horen krijgt als er een nieuw project van start gaat in de regio waar jij een kantoor zou kunnen kopen of huren bijvoorbeeld.