Voor en nadelen van een dakkapel

Daklekkage

Misschien heb je al een tijdje in je hoofd om een dakkapel te laten plaatsen. Het is namelijk een mooie manier om meer licht in je huis te krijgen en een andere uitstraling van buitenaf te creëren. Niet iedereen kan zomaar een dakkapel laten plaatsen en het is ook zeker niet goedkoop. Hierdoor is het dus zeer belangrijk om eerst goed te overwegen of een dakkapel wel de juiste optie is voor jouw woning. Als je er uiteindelijk voor kiest om er wel een te nemen, laat dit dan altijd door een professioneel doen. Je wilt namelijk geen daklekkage krijgen door het verkeerd plaatsen van een dakkapel.

Daklekkage

Voordelen

Een dakkapel heeft natuurlijk verschillende voordelen, anders zouden er niet zoveel mensen voor kiezen. Als je zelf nog niet zo goed weet of de voordelen het winnen van de nadelen heb ik ze hier voor je op een rijtje gezet.

  • Meer licht in huis. Een zolder heeft vaak maar een klein raampje die weinig licht binnenlaat. Als je graag gebruik maakt van je zolder of er al veel gebruik van maakt, is het wel zo fijn dat je natuurlijk daglicht te zien krijgt. 
  • Meer ruimte in huis. Een zolder heeft vaak schuine muren. Door het plaatsen van een dakkapel, creëer je gelijk een plek waar je gemakkelijker kan staan en dus ook kan gebruiken.
  • Woningwaarde stijgt. Een dakkapel is duur, maar je wint het wel terug als je jouw woning wilt gaan verkopen. 

Nadelen

Om te kunnen overwegen of je een dakkapel gaat aanschaffen heb je ook de nadelen ervan nodig.

  • Duur. Een dakkapel aanschaffen is een dure investering. Zo liggen de prijzen ongeveer tussen de €3000 en €5000. Dit is natuurlijk helemaal afhankelijk van het materiaal die wordt gebruikt en welke lengte je aanneemt. 
  • Onderhoudt. Het is normaal dat je jouw dak eens in de zoveel tijd, even moet controleren. Hetzelfde geldt met een dakkapel. Hoe beter de kwaliteit is die je hebt gekozen, hoe minder onderhoudt het nodig heeft. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *