Verwijder afval gemakkelijk

magazijn

Elk bedrijf heeft wel afval dat weg moet. Voor het ene bedrijf zal dat alleen wel meer zijn dan bij het andere bedrijf. In een kantoorpand waar men een dienst lever hoeft er naast het afval van eten en papier waarschijnlijk niet veel afval weggegooid te worden. In deze blog geven we echter tips aan bedrijven die ook echt producten hebben en veel afval hebben om weg te voeren. Ben jij een MKB ondernemer met een bedrijf dat veel afval produceert? Lees snel verder om ook op een fijne manier van je afval af te komen.

Verpakkingsmateriaal

Vooral voor webshops met een magazijn is dit een veel voorkomend probleem. Telkens als er pakketten verstuurd moeten worden, zijn er dozen en plakkertjes nodig. Van deze verpakkingen zullen er overblijfsels zijn die weg moeten. Je kunt niet alles in een prullenbak dumpen, want dat kost gewoonweg teveel tijd. Je zou de prullenbak op die manier namelijk elke tien minuten moeten legen om er weer nieuwe dingen bij te gooien. Het fijne aan hetzelfde materiaal is wel dat je geen materialen hoeft te scheiden om recycling gemakkelijk te maken. Je kunt het best een andere optie kiezen voor het deponeren van de overblijfsels van de verpakkingen.

Vuil laten ophalen

Als je met je afval ziet en er echt vanaf moet is er niet veel dat je te doen staat. Online kun je namelijk een afvalcontainer huren speciaal voor het soort afval dat binnen jouw onderneming ontstaat. Je kunt het huren van zo een afvalcontainer helemaal online regelen, betalen en de opties beheren. Afhangend van de grote van je bedrijf en de hoeveelheid restjes dat je moet deponeren kun je de grootte bepalen. Een grote container is bijvoorbeeld onnodig bij een kleiner bedrijf en nu kun je dus de grootte van de container zelf bepalen. De verhuurder geeft je ook de mogelijkheid om aan te geven hoe vaak je wil dat de container geleegd wordt.

Ook voor kantoor handig

Nu hebben we de bedrijf met een magazijn als voorbeeld genomen, maar dat betekent niet dat je als ondernemer met een kantoorpand geen containers kunt huren. een afvalbak kan namelijk voor verschillende soorten afval gehuurd worden. Ook voor papier, organisch afval, plastic en zelfs archiefvernietiging kun je een afvalbak bestellen. Het maakt dus niet uit wat voor bedrijf je hebt. Het wegvoeren van vuil is belangrijk om alles in en rondom je pand netjes en overzichtelijk te houden.