Veilingen bij staan

Je hebt er misschien ooit wel eens van gehoord, en misschien klinkt dit wel helemaal nieuw in jouw oren. Maar in eigenlijk elke sector waar je werkzaam kan zijn, worden er wel eens veilingen georganiseerd waar bedrijven materiaal en machines op kunnen verkopen. Dit kan zijjn omdat zij er van af willen of omdat zij failliet zijn gegaan en sowieso van de spullen af moeten en zo nog een beetje geld kunnen verdienen om bepaalde rekeningen nog te kunnen betalen.

 

Vooral in de bouw en sloop zijn deze veilingen erg populair

|n de bouw en sloop zijn er altijd bedrijven met een aantal flinke aparaten of machines die verkocht moeten worden. Maar omdat dit niet altijd gemakkelijk kan via Marktplaats omdat je ze niet aan zomaar iemand kan verkopen is zo'n ideaal. Want ook niet zomaar iedereen heeft daar toegang tot. Je hebt juist toegang als bedrijf en dan kan je ook makkelijkere selecteren. Zo kan er dus gemakkelijk op een veiling wel een mobiele kraan te koop staan en op marktplaats bijvoorbeeld niet. En als je op zo'n veiling koopt, hoef je ook niet altijd na te denken over het vervoer om de machine bij je te krijgen. Vaak wordt dat al geregeld.

Makkelijker kan bijna niet toch?

 

Zo weet je ook dat je altijd jouw materiaal aan een betrouwbaar iemand verkoopt en dat je het ook van een betrouwbaar iemand koopt. Omdat er een overkoepelende organisatie bij komt kijken zal het altijd goed verlopen. Iedereen die ook op die veiling komt staat geregistreerd en is daarom terug te vinden. En vaak bij deze specifieke veilingen, is iedereen er met dezelfde gedachten, en dat is natuurlijk om iets te kopen wat zij nodig hebben. 

 

Verschillende veilingen

Je hebt natuurlijk niet alleen in de bouw zulke veilingen. Maar wanneer je ook aan een sample sale van make-up of kleding kijkt, zijn dit eigenlijk ook veilingen voor iedereen. Alleen staan hier de prijzen al vast en kunnen daar ook mensen komen. Soms moet je je dan ook inschrijven voor een sample sale zodat mensen weten wie er komen. Maar je ziet daarom veilingen of sample sales bij veel verschillende bedrijven langs komen. En dat maakt het voor consumenten natuurlijk ook aantrekkelijk. Vooral als ze iets voor goedkoper kunnen krijgen. Dat scheelt voor veel consumenten ook. En jij als bedrijf raakt ook nog spullen kwijt waar je anders mee blijft zitten. Dus eigenlijk heb je twee vliegen in 1 klap.