Tuinkamer bouwen?

Het hebben van een tuinkamer is uitermate heerlijk als je net als ik ernaar verlang om tij en ontij in de tuin te vertoeven. je kunt het heel jaar door genieten van het leven buiten jouw woning en dus van elk Seizoen het beste tuingenot beleven. Je zit er lekker warm maar beleeft elk moment als nooit tevoren. Echter, om te voldoen aan een volwaardige kamer zal aan enkele eigenschappen voldaan moeten worden. Daarnaast is het de bedoeling dat je persoonlijkheid erin terug te vinden is.

Eigenschappen van zo’n kamer

Een tuinkamer staat helemaal los van je woning en is niet geïsoleerd. Je kunt er meubels in plaatsen en verder naar comfort inrichten. Kenmerkend aan zo’n kamer is het glaswerk dat meestal de overhand neemt. De reden hiertoe is om zoveel als mogelijk het leven buiten jouw woning naar binnen te brengen met als gevolg uitermate genot. Glaswerk houdt wind tegen terwijl genoeg licht wordt doorgelaten. Op een stralende dag kun jij de glazen wanden vaak openschuiven. Vaak wordt de kamer als hobby of knutselkamer gebruikt. Men trekt zich er ook in terug voor een kopje koffie in de ochtend of om in alle rust te genieten van een roman.

Tuinkamer

Bij het bouwen van zo’n kamers gaat men creatief te werk. Er zijn tal van bedrijven die verschillende pakketten aanbieden en zelfs op maat te werk gaan. Zij hebben dan ook de experts in huis die samen met jouw nagaan wat er nou precies moet komen te staan. Zo bereik je samen het beste resultaat. Maar voor de handige en creatievelingen onder ons zijn er ook de doe het zelf pakketten. Wanneer door jouw de keus gemaakt is, kun je met de instructie aan de slag. Dat tuinkamers tegenwoordig een rage zijn, weten wij nu inmiddels ook. De prijs voor het bezitten van een zo’n sieraadje ligt tussen de Euro 3.000 en 10.000.