Tips om je huis en tuin inbraakproof te maken

Hoewel je natuurlijk nooit kunt uitsluiten dat er bij je wordt ingebroken, kun je wel allerlei maatregelen nemen om de kans op een inbraak te verkleinen. In dit artikel gaan we een aantal waardevolle tips met je delen die betrekking hebben op je woning en je tuin waarmee je de kans op een inbraak kunt verkleinen. Heb je overigens nog een andere waardevolle tip die je met onze lezers wilt delen? Stuur ons dan even een e-mail. Alvast bedankt!

Zorg voor vrij zicht op de toegangspunten van je woning

Als inbrekers ergens een hekel aan hebben, is het wel opvallen. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het zicht op de toegangspunten van je woning niet belemmerd wordt door schuttingen, muurtjes of struiken. In tegenstelling tot muurtjes en schuttingen, kunnen struiken hard groeien. Heb je zelf geen tijd om het groen regelmatig te snoeien? Benader dan een hovenier om een contract af te sluiten voor het bijhouden van het snoeiwerk. Zo weet je dat het zicht op je toegangspunten altijd vrij blijft. Een voorbeeld van een hovenier die eerlijke prijzen rekent en goed werk levert, is Aardoom Hoveniers uit Ridderkerk.

Kies voor sloten met het Politiekeurmerk Veilig Wonen

Met name oudere woningen zijn vaak voorzien van sloten die relatief eenvoudig open te breken zijn. Controleer daarom of de sloten van je woning het Politiekeurmerk Veilig Wonen dragen. Hebben ze dat niet? Dan is het aan te raden om de sloten te (laten) vervangen. Extra tip: sommige verzekeraars geven een korting op de premie als je woning van sloten is voorzien die het Politiekeurmerk Veilig Wonen dragen. Doe hier navraag naar. Zo kun je langzaam maar zeker een stukje van je investering in nieuwe sloten terugverdienen.

Kies voor buitenverlichting met bewegingssensoren

Zoals gezegd hebben inbrekers er een hekel aan om in het zicht te staan, maar in de avonduren kan een donkere omgeving alsnog voldoende beschutting bieden om inbrekers te doen laten besluiten om toch een inbraakpoging te wagen. Daarom is het aan te raden om buitenverlichting met bewegingssensoren rondom je woning en in je tuin aan te brengen. Op die manier worden inbrekers in de spotlights gezet voordat ze überhaupt bij je woning zijn aangekomen. Het beste effect bereik je als de verlichting in je tuin op elkaar is afgestemd zodat er geen zones in de omheining van je tuin ontstaan. Plaats daarnaast bij iedere deur lamp.

Bonustip: zet de binnenverlichting op tijdschakelaars als je niet thuis overnacht

Door de verlichting op tijdschakelaars aan te sluiten creëer je het beeld dat je thuis bent, terwijl je in werkelijkheid ergens anders overnacht. Tijdschakelaars zijn goedkoop in aanschaf, maar zeer effectief om inbreker om de tuin te leiden.

Tot zover onze tips. Nogmaals: heb je nu zelf nog een andere goede tip die je met ons wilt delen? Stuur ons dan even een mailtje, zo helpen we elkaar om de kans op een inbraak te verkleinen!