Thuiswerken in een kleinere woonruimte

We zijn overgegaan naar een tijd waarin thuiswerken de nieuwe manier van werken is geworden. Er zijn dan ook veel mensen die verwachten dat als het mogelijk is, dat we dan ook meer thuis zullen blijven werken. Dan is het natuurlijk wel verstandig om een werkplek te hebben waar je productief kan zijn en alles bij de hand hebt voor je werkzaamheden. Wanneer je in je woning niet de ruimte hebt om een heel kantoor in te richten, dan zal je het slim moet aanpakken. In deze blog lees je hoe je met een kleine oppervlakte toch een goede werkplek kunt creëren.

Kies een goed bureau

Je hebt geen groot bureau nodig om toch alles bij de hand te hebben. Je hebt al een klein bureau van 80 cm. Het is bij een kleine ruimte vooral slim om te kijken naar de functionaliteit van het bureau. Kies bijvoorbeeld een bureau met een extra plank onder het bovenblad. Hier kun je dan je laptop en andere bureau benodigdheden netjes opbergen. Een bureau met een ladekastje eronder kan ook uitkomst bieden voor het opbergen van je spullen. Bovendien kun je misschien de hoogte in werken door planken boven je bureau te maken. Hier kun je dan documenten, schrijfspullen en motiverende decoratie wegzetten. Wanneer je bureau tegen een wand staat kun je overwegen om een memobord of magneetbord op te hangen. Hier kun je dan ook weer kleine spullen aan bevestigen en je notities goed bijhouden.

Een bureau moet hoog genoeg zijn om een actieve houding bij aan te kunnen nemen. Daarom is een bureau ook altijd iets hoger dan een eettafel. Wanneer je een kleine ruimte hebt wil je misschien eigenlijk wel gewoon een eettafel. In dat geval kan een verstelbare tafel misschien uitkomst bieden. Je kunt dan het tafelblad iets omhoog zetten wanneer je er aan gaat werken.

Slim inrichten

Je kunt een werkplek maken op plaatsen waar je het eigenlijk niet zou verwachten, en waarmee je de ruimte optimaal kunt benutten. Plaats je bureau in bijvoorbeeld ruimte die je anders niet hiervoor zou gebruiken, zoals een kast of trappenhuisruimte. Hierdoor maak je voor jezelf toch een plek die een beetje afgeschermd is en je kunt het helemaal aankleden tot een leuke ruimte. Wanneer je je werkplek in een kast maakt, dan kun je die sluiten wanneer je niet aan het werk bent om zo toch een woonruimte te hebben zonder gelijk het idee te hebben dat je in een kantoor leeft.

Hopelijk heb je wat aan deze tips en maak je van jouw woonruimte een fijne thuiswerkplek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *