Tapijttegels, een kleine geschiedenis van tapijt.

Geweldige interieurs zijn niet compleet zonder geweldige tapijten. Antieke tapijten kunnen gespreksstarters zijn, statement stukken of ondersteunende spelers zijn die een interieur harmonie en eenheid geven. Deze textiele hand bewerkte tapijten absorberen geluid, zorgen voor structuur en voegen een gedurfd vleugje kleur toe. Tapijten zijn verkrijgbaar in een ontelbare assortiment van stijlen die net zo divers zijn als de hedendaagse interieurs. De plaatsen en de manieren waarop tapijten worden gebruikt en weergegeven zijn ook eindeloos. Wanneer opgehangen aan muren creëren tapijten en tribale textiel een prachtig effect. Oosterse tapijten en Perzische tapijten zijn echter nog maar het begin.

De mogelijkheden in tapijten

Er zijn neoklassieke en vintage tapijten uit Europa, Scandinavische Mid-Century tapijten en stijlvolle kunst tapijten geïnspireerd door legendarische moderne artiesten. Gebruik ontwerpen met weinig impact en licht gekleurde tapijten om de kamers groter te maken, of selecteer vette, donkere kleuren en intensieve patronen om een gezellig, uitnodigend effect te creëren. Geweldige mogelijkheden komen van verbazingwekkende tapijten. Tapijten maken echt de kamer.

Perzische tapijten

Perzisch tapijt bloem Designs – handgeknoopte tapijten zijn gevuld met traditie en symboliek die honderden, zo niet duizenden, jaren teruggaat. Hoewel niet elk ontwerp in het tapijt een aanzienlijke betekenis heeft, hebben velen van hen wel een betekenis die verder gaat dan hun schoonheid. Tijdens het Victoriaanse tijdperk werden bloemen en kruiden vaak aan een andere persoon gegeven om een specifieke betekenis over te brengen. Hetzelfde concept maakt ook deel uit van de oude Chinese cultuur. Perzische tapijten hebben ook een taal die wordt gesproken door de planten en bloemen die ook in hen zijn opgenomen.

Tapijttegels

Tegenwoordig zien we ook tapijttegels in hedendaags gebruikt, in plaats van schoonheid of betekenis gebruiken we tapijttegels voor comfort en kwaliteit. Daarom is dit zo een gewild product op de markt. De tapijt tegel is de toekomst geworden van de tapijten van toen! (bron: www.magic-carpets.nl)