Sfeervolle woonkamer in de zomer: 4 keer inspiratie

Het favoriete seizoen van velen is weer begonnen: de zomer! Jij bent er vast helemaal klaar voor, maar is je woonkamer dat ook? Dit seizoen vraagt om veel licht en vrolijke kleuren. Natuurlijk hoef je niet je hele leefruimte te verbouwen. Het zou wat zijn als je elk seizoen andere meubels moest neerzetten… Nee, met wat leuke accessoires – zoals kussens, vloerkleden, sfeerverlichting en natuurlijk planten en bloemen – kun je heel eenvoudig de zomer in huis halen. Doe hier inspiratie op voor een sfeervolle, zomerse woonkamer.

1. Verander wat meubels

Wil je toch wat meubels die je in de herfst en winter had staan, inwisselen voor andere exemplaren? Om het niet te rigoureus te maken, kun je simpelweg de helft of een derde van je eetkamerstoelen inwisselen voor andere modellen om een speels effect te creëren, of kies voor dezelfde stoelen maar dan in een andere kleur. Vrolijk geel of roze bijvoorbeeld! Als je creatief én handig bent, kun je wellicht ook zelf zomerse meubels in elkaar zetten, zoals meubels van houten pallets

2. Leg sierkussens neer

De kans is groot dat je in de winter allerlei knusse items hebt verzameld om je warm te houden, zoals plaids en schapenvachten. In de zomer hoef je niet meer zo nodig onder een dekentje op de bank te kruipen, dus dan kun je deze comfortabele accessoires vervangen door mooie kussens in vrolijke kleuren en/of patronen. Daarmee geef je je woonkamer eenvoudig een zomerse uitstraling, en ze zorgen ook nog eens voor extra wooncomfort.

meubels

3. Ga voor ‘gastvrije accessoires’

In de koude maanden vrienden of familie uitnodigen voor een etentje is natuurlijk gezellig, maar kan niet tippen aan lange zomeravonden in de tuin of op het balkon, genietend van een barbecue of andere zomerse maaltijd. Wat ook vrijwel altijd een succes is, is het serveren van tapas. Die hapjes, van patatas bravas tot albondigas en croquetas, kun je mooi aan je gasten presenteren op houten tapasplanken. En als ze niet in gebruik zijn, kun je ze mooi neerzetten in je woonkamer.

4. Zet zomerse planten neer

Planten zijn in elk seizoen een must in huis, omdat ze niet alleen voor sfeer zorgen, maar ook de lucht in je woonkamer zuiveren en dus goed zijn voor jouw gezondheid. ‘s Zomers zul je wel andere planten in huis willen halen dan in de winter. In het warmere seizoen is het belangrijk om planten te hebben staan die goed tegen warmte en zonlicht kunnen, en die minder water nodig hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *