Schoonmaken na een huis huren


Veel mensen maken gebruik van een huurovereenkomst voor hun woning. Koophuizen zijn niet meer zo beschikbaar, en mensen willen zich wellicht niet voor langere tijd vastleggen. Een huurcontract biedt dan uiteraard uitkomst. Er zijn echter wel een aantal voorwaarden aan het wonen in een huurhuis. De woning is niet jouw eigendom, dus je mag er niet zomaar alles aan doen. Vaak mag je bijvoorbeeld geen schilderwerk uitvoeren, of ben je verplicht om op een bepaalde manier het huis achter te laten bij vertrek. Misschien heb je het gemeubileerd gehuurd, en zo dien je het ook weer achter te laten. Bovendien wordt er natuurlijk van je verwacht dat je het huis of de woning schoon en netjes achterlaat. Het kan soms lastig zijn om dit te doen, en bovendien is het gewoon een vervelende taak. Gelukkig zijn hier alternatieven voor.

Check goed wat de voorwaarden zijn

Bijna ieder huurcontract is uniek, en het is dan ook niet mogelijk om jou nu te vertellen wat jij precies moet doen voor jouw huurwoning. Dikke kans is dus wel dat jij het schoon en netjes achter moet laten. Als het gemeubileerd was dan moet je eventueel gesneuvelde spullen vervangen. In jouw huurcontract kan je vinden welke verplichtingen jij als huurder hebt. Als er bijvoorbeeld staat dat jij moet schoonmaken, dan is het wel de bedoeling dat het contract vermeldt tot in welke mate dit gedaan moet worden. Bij twijfel kun je het beste jouw huurbaas om opheldering vragen, en dit ook op papier vastleggen. Zo kan je niet onverwachts alsnog gekort worden op de borg.

Bedrijf inhuren

Bijna niemand houdt van schoonmaken wanneer het een vervelende verplichting is. Daarom heb je er eigenlijk geen zin in. Of misschien ben je wel bang dat je noet goed genoeg schoonmaakt. Gelukkig zijn er redelijk wat bedrijven die werknemers in dienst hebben die ervaren zijn met het schoonmaken van woningen en andere ruimtes. Het is natuurlijk een optie om zo een bedrijf in te huren. Op die manier hoef je zelf niet dagenlang schoon te maken om zeker te weten dat je de woning schoon achterlaat. Het kan immers zo zijn dat jouw borg wordt ingehouden wanneer dit niet het geval is. Vaak gaat het dan om één of meer maanden huur. Uiteraard wil jij jouw borg gewoon terug, want een maand huur is behoorlijk wat geld. Om hier zeker van te zijn kun je bijvoorbeeld kiezen om een opleveringsschoonmaak te laten doen door een schoonmaakbedrijf.