Radiator of klimaatplafond?

Bent u aan het twijfelen of u een radiator moet kiezen of een klimaatplafond en bent u benieuwd naar de voordelen ervan? Lees dan gauw verder.

Klimaatplafond

Wat is een klimaatplafond nou precies? Het bestaat voornamelijk uit een metalen constructie waarmee het mogelijk wordt om een ruimte te verwarmen, maar ook te verkoelen indien nodig. Het klimaatsysteem werkt door waterstroming, waardoor er bijvoorbeeld geen problemen met tocht kunnen ontstaan.

Voordelen klimaatplafond

Een klimaatplafond heeft enkele belangrijke voordelen, zoals bijvoorbeeld het feit dat het energiebesparend is. Dit komt voornamelijk doordat er een groot oppervlak beschikbaar is zodat er minder energie nodig is om de waterstroming te verwarmen.

Vergeleken met een radiator, verbruikt dit minder energie om de temperatuur te verwarmen. Dus, bespaart u niet alleen energie, maar ook nog eens energiekosten.

Daarnaast heeft het ook gunstige effecten op de gezondheid. Doordat er geen droge lucht vrij komt, zoals vaak voorkomt met een radiator, is het een handige optie voor mensen met allergie├źn. Overigens tocht het ook niet met een klimaatplafond en ervaart u ook geen geluidsoverlast, zodat u kunt genieten van uw nachtrust. Oftewel, een goede vervanger van een radiator.

Onderhouden

Nu denkt u zeker, hoe zit het met het onderhoud van een klimaatplafond? In principe heeft een klimaatplafond geen onderhoud nodig, dus bespaart dit ook enigszins kosten, met als gevolg dat de kwaliteit ervan in de loop van tijd vermindert.

Wat u wel kunt doen om het plafondoppervlak schoon te houden, is gebruikmaken van een speciaal schoonmaakmiddel. Dit is overigens makkelijk omdat het plafond eenvoudig uitneembaar is.