Raamfolie op maat zelf ontwerpen

Je raam afschermen om binnenkijkers en afleiding tegen te gaan? Dan moet je raamfolie hebben. Je kunt een standaard maat en ontwerp kiezen maar je kunt ook raamfolie op maat bestellen met je eigen afbeeldingen, logo’s of designs.

Transparant mat

Waar moet je op letten?

Als je zelf raamfolie gaat ontwerpen weet je zeker dat je een uniek design hebt dat je nergens anders tegenkomt. Dat is een groot voordeel. Het heeft echter ook een nadeel: je moet het ontwerp namelijk zelf maken. Creatievelingen zullen dit alleen maar leuk vinden maar als jij voor het eerst een dergelijk project oppakt, dan kan het best een flinke klus zijn.

Een veel voorkomende keuze is om een logo af te laten beelden op raamfolie. Wanneer je folie koopt voor je bedrijfsruimte dan kun je zo twee vliegen raken met een klap: je promoot jouw bedrijf door je logo te plaatsen en je verhelpt dat je medewerkers de hele dag naar buiten zitten te turen. Een andere optie is om samen met je medewerkers een ontwerp te maken. Zo kun je het gebruiken als een manier om de band van je team te versterken. Bovendien weet je zeker dat je medewerkers tevreden zijn met het resultaat. 

Op maat laten maken

Afmetingen

Vergeet daarnaast niet de exacte maten van je raam op te nemen. Vaak heb je hierbij hulp nodig want een raam is groot en het meetlint moet strak langs de kozijnen liggen. Als je raamfolie in de verkeerde maten besteld, moet je weer helemaal opnieuw beginnen. Dat is simpelweg zonde van je tijd.