Pas op voor vocht tijdens een verbouwing

Bij het verbouwen van een woning, bedrijfspand of elk ander gebouw wordt er vaak gebruikgemaakt van producten op waterbasis. Deze worden aangemaakt met water en worden veelal gebruikt tijdens verbouwingen. Denk bijvoorbeeld aan materialen als beton, stucwerken en chapewerken. Hierdoor neemt de vochtconcentratie in de woning of het pand enorm toe, iets wat ongewenste gevolgen met zich mee kan brengen. Ben jij van plan om binnenkort te beginnen aan de verbouwing of bouw van een woning of bedrijfspand? Dan is dit artikel bedoeld voor jou. Lees snel verder om erachter te komen wat de gevolgen van een te hoge vochtconcentratie kunnen zijn en wat je eraan kunt doen.

Wat kan je aan een te hoge vochtconcentratie doen?

Wanneer je bij de verbouwing of bouw van een woning gebruikmaakt van producten op waterbasis is het belangrijk dat deze producten uitharden. Wanneer ze uitharden, of uitdrogen, worden ze hard en kan men verder. Om dit te regelen is het dus noodzakelijk dat men het laat drogen. Dit kan je op twee manieren doen; met behulp van een bouwdroger of op natuurlijke wijze. Kies je ervoor om het op natuurlijke wijze te laten droger, dan moet je rekenen op een zeer lange periode. Het kan maar liefst tot 18 maanden duren voor alles uitgehard is. Als je het proces aanzienlijk wil versnellen tot slechts enkele weken, raden wij het gebruik van een bouwdroger aan.

De gevolgen van een hoge vochtconcentratie

Het is erg belangrijk dat er gekeken wordt naar de vochtconcentratie. Doe je dit niet, dan kan dit serieuze gevolgen hebben. Na verloop van tijd kan een te hoge vochtconcentratie namelijk leiden tot een muffe lucht en schimmelvorming. Daarnaast kan het zo zijn dat de sterkte van bouwmaterialen wordt beïnvloed, een aangetaste isolatiewaarde en houtconstructies kunnen gaan uitzetten. Allemaal gevolgen die we natuurlijk het liefst vermijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *