Opmerkelijke vloertrends van 2020

Elk jaar zijn er weer noemenswaardige trends op het gebied van interieur en wonen. Ook op het gebied van vloeren zijn er weer trends die we graag aan jou voorleggen. Welke vloeren zijn onverminderd populair in 2020? En welke vloeren maken een grote opmars in 2020? In dit artikel kom je meer te weten over opmerkelijke vloertrends van 2020. Dit en meer lees je in dit artikel. Op zoek naar een vloer van vloerloods?

Vloer gemaakt van bamboe

Tegenwoordig zijn er ook vloeren die gemaakt worden van bamboe. Bamboe heeft een korte productietijd. Wanneer een bamboeboom geplant wordt, kan deze na 5 jaar planten gebruikt en verwerkt worden. Bamboe groeit veel sneller omdat het een grassoort is. Houtsoorten hebben tientallen jaren nodig voordat het verwerkingsproces tot het eindproduct kan beginnen. Met een bamboe vloer kun je heel veel kanten op. Er zijn heel veel verschillende soorten structuren en tinten mogelijk met bamboe. Bamboe is ecologische een goede keuze, aangezien bamboe meet CO2 opneemt dan normaal hout. Daarnaast neemt het minder ruimte in.

Natuursteen

Een mooie vloer van natuursteen misstaat niet in je huis. Natuursteen heeft een prachtige uitstraling. Er zijn verschillende soorten natuursteen op de markt te verkrijgen. Zo is hardsteen, marmer, graniet, kalksteen, traventin, leisteen, kwartsiet en graniet.

Vloer van gerecycled hout

Tegenwoordig worden veel vloeren gemaakt van hout dat eerst ergens anders voor heeft gediend. Het kan zijn dat de vloer gemaakt wordt van een oude houten vloer of van een schuur. Veel mensen die affiniteit hebben met het milieu en niet van weggooien houden, kiezen voor een gerecyclede vloer.

Laminaat

De afgelopen jaren kozen veel mensen voor een laminaat vloer. Ook in 2020 zien we dat deze vloer veel gekozen wordt. De vloeren van laminaat zijn gemakkelijk in onderhoud en zijn niet duur. Daarnaast zijn er laminaatvloeren in allerlei verschillende soorten en maten, zoals klassiek, robuust, natuurlijk en vintage.

PVC vloeren

Tegenwoordig zijn polyvinylchloride vloeren, oftewel PVC vloeren in trek. PVC vloeren hebben een ontzettend lange levensduur. Daarnaast zijn PVC vloeren in veel uitvoeringen beschikbaar. PVC vloeren worden ook veel in de badkamer gelegd, omdat ze vochtbestendig zijn. Een PVC vloer is relatief goedkoop in vergelijking met een houten of stenen vloer.