Op zoek naar vakmensen

Door de jaren heen zijn we veel waarde gaan hechten aan hooggeschoolde mensen. Hoe hoger het niveau van je educatie is geweest, des te meer waarde voor de maatschappij je hebt. Maar dit klopt helemaal niet. Want gedurende de gewone doordeweekse dag hebben we over het algemeen helemaal geen behoefte aan wetenschappers en sociologen. En nu zie je dus steeds meer werkgevers die op zoek zijn naar vakmensen. En hoe ze zoeken, wisselt. De één plaatst een vacature in de krant en de ander stelt zijn werkplaats open via een uitzendbureau. Maar als werknemer of zoeker kan je op die manier dus ook aan het werk komen.

Bouw en Tech

Zo zijn er verschillende manieren om op logistiek vacatures te komen. Ik heb de krant zojuist al even genoemd maar ook via het internet kan je deze vacatures tegenkomen. En het is ook nodig dat die er zijn. We hebben namelijk steeds meer behoefte aan mensen in de bouw en technologie die meer van het praktijkwerk zijn en zich graag aan de uitvoerende kant van deze branche bevinden in plaats van enkel aan de denkende kant. Met alleen maar mooie gedachtes komen we er immers niet. Daardoor wordt die nieuwe woonwijk niet gerealiseerd. Net zomin als technologie die nodig is voor bijvoorbeeld zorg.

Alle soorten zorg

En ook die werktak mag weleens genoemd worden want zonder de zorg zijn we helemaal nergens. We vergeten weleens dat dit de mensen zijn die ons vanaf de basis opleiden en zowel de hoogopgeleide kennis hebben als de praktische vaardigheden om die kennis toe te passen. De omstandigheden voor deze branche worden steeds beter doordat hier actie voor gevoerd wordt. En dat is hard nodig, deze mensen zijn hard nodig. Ook hier zijn veelal vacatures voor te vinden.

Onderdeel van de maatschappij

We vormen allemaal een klein onderdeel van deze maatschappij. Het is als een grote klok en ieder radartje is nodig om de boel draaiende te houden. Ook al staat deze maatschappij erom bekend alleen de elite te prijzen. Dit is niet waar. We hebben iedereen hard nodig en iedereen heeft deze maatschappij nodig om een vervullend leven te leiden vol met (werk)ervaringen zodat je later terug kan kijken op de herinneringen. Dus wat voor diploma je ook hebt, je kan aan het werk. In de ene branche is dit makkelijker dan in de andere maar er is altijd wel iets te vinden.