ook volle vrouwen verdienen mooie bh’s

Alles kan tegenwoordig in grote maten gekocht worden in de reguliere winkelketen. Vaak wordt dit aangeduid met borden zoals “XL-afdeling” of “grote maten collectie”. Gelukkig bestaan dit soort afdelingen want 5 jaar terug kon je dit nog maar schaars vinden. Als vrouw voelde dit niet prettig, spreek ik uit ervaring. Ik liep uiteindelijk in heren T-shirts omdat mijn maat gewoon bijna nergens verkrijgbaar was. In de loop der jaren heb ik mijn kledingkast zien veranderen, er kwam veel meer kleur aan te pas en veel meer printjes. Toch loop ik nog tegen één probleem op, dat is dat ik nergens een grote maten bh kan vinden in de reguliere winkelketen.

Nog niet helemaal geïntrigeerd?

Als kijk naar grote lingerie keten, die gigantisch veel reclame maken, kan ik daar toch niet terecht met mijn cup 95 D. Het gaat niet per se om de cup maat zelf maar om de omvang. De grote winkelketen gaan namelijk niet verder dan een 85 centimeter. Dan kom ik dus 10 centimeter tekort. Er bestaan wel verlengstukjes voor je bh maar dit zit absoluut niet lekker. Ik wil gewoon een goed aansluitende grote maten bh kunnen kopen. Het liefste één met print of zelfs iets van sexy is. Nu kan ik wel bij een aantal winkels terecht maar dan kan ik alleen maar huidskleur of zwart kopen. Dat gaat ook vervelen. Ik ben een jonge meid die ook wel houdt van leuk en sexy ondergoed!

Ben ik dan de enige met dit probleem?

Ik kon het mij haast niet voorstellen dat ik de enige was met dit probleem. Toch keek de verkoopster in de lingeriezaak mij heel erg gek aan toen ik vroeg of zij een bepaalde bh ook in de 95 D-variant verkochten. Haar reactie was ook best wel klant onvriendelijk “Nee mevrouw, wij zijn niet gespecialiseerd in obesitas maten” wit heet liep ik de lingeriezaak uit. In mijn onlineblog uitte ik mijn frustraties waarna er heel erg veel reacties kwamen van dames van mijn postuur. Al snel kreeg ik allemaal linkjes doorgestuurd waar zij wel een leuke grote maten bh zouden verkopen. Zelfs foto’s van volgers die gewoon in bh zichzelf fotografeerde! Hoe gaaf is dat. Al zijn wij een maatje meer, of zoals de verkoopster zeg “obesitas” wij verdienen ook een sexy grote maten bh. Door meerdere linkjes heb ik uiteindelijk een aantal grote maten bh’s kunnen bestellen. Niet alleen ik maar zeker ook mijn man is helemaal door het dolle heen. Namens mij en mijn man, bedankt voor alle lieve reacties en vooral de linkjes!