Nokia telefoons zijn helemaal van deze tijd

nokia telefoons

Iedereen heeft wel eens gehoord van een telefoon van Nokia. Of we het nou hebben over de iconische 3310 die vroeger enorm populair was, of een van de nieuwere smartphones waarmee Nokia op dit moment de show steelt. Welke telefoon je dan ook mag gebruiken er is er vast een van Nokia die net zo goed is. In deze tekst gaan we kijken naar het merk Nokia en welke telefoons het merk gebruikt om nog steeds een van de grootste telefoon bedrijven ter wereld te zijn.

Nokia telefoons

Het Finse bedrijf Nokia gaat al een tijdje mee. Enorm bekend werden ze na het uitbrengen van een aantal mobiele telefoons. Dit waren eigenlijk de eerste mobiele telefoons die voor iedereen beschikbaar en betaalbaar waren. Wanneer je een aantal jaren teruggaat in de tijd zal je ook zien dat bijna iedereen een Nokia telefoon heeft gehad. Vooral de Nokia 3310 is een icoon in de wereld van de mobiele telefonie. Deze telefoon heeft er, met zijn broertjes die uitgebracht zijn in dezelfde periode, voor gezorgd dat Nokia aan de top stond als marktleider van de mobiele telefonie. Toch is het zo dat Nokia nog steeds hard aan de weg timmert met mobiele telefoons. Tegenwoordig hebben zij ook een breed assortiment aan smartphones.

Nokia smartphones

Op dit moment biedt Nokia een breed assortiment aan smartphones. Dit doen zij zodat het mogelijk is voor iedereen om een smartphone te bezitten. Er zijn smartphones met lage prijzen, maar ook smartphones die wat hoger geprijsd zijn. Hoe hoog de telefoons geprijsd zijn heeft vooral te maken met de features en de snelheid van de telefoon. De goedkopere telefoons zijn hierdoor niet minder, maar hebben wat meer geduld nodig om ze te gebruiken. Op die manier wil Nokia het dus voor elkaar krijgen dat iedereen een Nokia telefoons kan bezitten zonder hiervoor al te veel geld te hoeven spenderen. Naast smartphones heeft Nokia ook nog steeds telefoons in het assortiment die geïnspireerd zijn op de klassiekers. Zo heb je bijvoorbeeld een telefoon die geïnspireerd is op de 3310, maar dan met internet. Hierdoor heb je een stukje nostalgie in huis, maar kun je er ook daadwerkelijk wat mee. Op de Nieuwe Nokia 3310, genaamd Nokia 3310 3G, heb je namelijk internet waardoor je apps kan downloaden en gebruik kan maken van alles waar een moderne smartphone tegenwoordig gebruik van kan maken.

Tot slot

Ondanks dat Nokia niet meer de grootste is in de telefoonwereld, doen ze absoluut niet onder voor de marktleiders. Met hun gehele eigen segment van klassiekers in een nieuw jasje, maar ook smartphones, is er voor iedereen een Nokia die past.