Mijn tuin is toe aan een make-over!

Als je veel tijd over hebt kun je het overwegen om je tuin een make over te geven. Een make over kan je laten doen door een tuinman maar wat is er nou leuker dan om het helemaal zelf te doen. Je bespaar veel geld als je zelf aan het klussen bent in de tuin. In dit artikel ga ik je handige tips meegeven voor een make-over in de tuin. Veel succes! 

Voorbereidingen 

Voordat je aan een groot project begint is het handig om te beginnen met de voorbereidingen. Zorg ervoor dat je een plan op papier hebt staan. Verder raad ik het aan om een “boodschappenlijstje” te maken voor de benodigde materialen. Toen ik mijn eigen tuin ging verbouwen had ik het volgende op mijn lijst staan: tuinpalen, hout, 10 zakken grond, plantenbakken en nieuwe planten. Wat ik ook aan raad is om een vriend/vriendin om hulp te vragen Want wat is er nou gezelliger dan een dagje tuinieren in de tuin. 

Inspiratie 

Als je bezig bent met een nieuwe tuin dan snap ik het zeker dat je wat inspiratie nodig hebt. Maar waar haal ik inspiratie eigenlijk vandaan? Op het internet zijn er genoeg websites met tuin inspiraties. Mijn favoriet is zeker pinterest. Hier kan je leuke foto’s opslaan en toevoegen aan een bord. Zo kan je ze later altijd terug vinden. 

Tuinhuis 

Wat is er nou leuker dan een eigen tuinhuis te realiseren. Een tuinhuis is heel handig want je kan hem ook gebruiken als opslag. Wat een goede tip is om er ook composiet vlonderplanken neer te leggen. Dit loopt een stuk fijner en het ziet er ook goed uit. Verder gaan ze langer mee dan hout en is onderhoud ook makkelijker. 

Ben jij ook al begonnen met de tuin? Ik hoor graag jouw ervaringen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *