mijn eigen ontworpen kleding dragen

Als jong meisje vond ik het al niet leuk om dezelfde schoenen te dragen als al mijn klasgenootjes. Ik zocht dan ook de schoenen uit die of heel opvallend waren, wat mijn moeder niet zo leuk vond, of de schoenen die ergens achterin geparkeerd stonden. Overigens gold dit niet alleen voor schoenen, mijn kleding werd handgemaakt door mijn oma. Zodra iemand hetzelfde shirt als ik droeg, wilde ik het shirt het liefste in de prullenbak gooien.

Het gedrag is niet veranderd

Zelfs nu ik, in de ogen van de maatschappij, volwassen ben verklaard, draag ik nog steeds het liefste kleding en schoenen die niet dagelijks gezien worden. Zo heb ik wel basic shirtjes en broeken in de kast liggen voor op het werk hoor, echter in mijn vrije tijd draag ik het liefste handgemaakte jurken of jurken met een kleine oplage. Het is niet dat ik graag wil opvallen maar ik vind de “normale” mode gewoon heel erg saai. Iedereen heeft wel een blauw en een legergroen jurkje in de kast hangen. Als ik iemand daarin zie lopen denk ik vaak bij mijzelf, je bent al nummer 10 die ik vandaag heb zien lopen in dat jurkje. Mijn schoenen haal ik tegenwoordig maar van één merk, namelijk Nubikk. Dit merk verkoopt namelijk onder andere damesschoenen met een gekke print, net een andere laars met opvallende gespen en bovenal is het gewoon leuk te betalen. Nubikk heeft een tijd bekend gestaan onder de gothics van vroeger. Dit was een kledingstijl met vooral heel veel zwart, zware kettingen en heel erg veel zwarte make-up. Tegenwoordig wordt deze kledingstijl beschreven als “alternatief” of “retro”.

Zelf achter de naaimachine kruipen

Wanneer ik nieuwe schoenen heb besteld bij Nubikk vind ik het een leuke uitdaging om er een bijpassende outfit met de hand te maken. Wanneer ik sneakers koop van nubikk wil ik graag dan ook een bijpassende print ontwerpen. Zo kan het een loszittende broek zijn of een gave jurk. Zelf ben ik dol op avonden achter de naaimachine zitten. Vaak doe ik dit met een veel de lelijke knot op mijn hoofd en mijn warme sokken. Ook het kopje thee op tafel niet te vergeten. Als ik achter de naaimachine zit, ontspan ik helemaal. Zo heeft ieder zijn hobby natuurlijk. Wanneer ik na uren klaar ben, wil ik altijd heel erg graag het resultaat showen. Daarom houd ik mijn persoonlijke blog bij, dan trek ik de nieuwe nubikk schoenen aan en het zelfontworpen kledingstuk, de “likes” en de complimenten zijn nog amper bij de houden. Zo leuk vind ik dat!