Mijn eigen kapsalon openen

Eindelijk is het dan zover, na jarenlang sparen en opleidingen te hebben gevolgd, kan ik mijn eigen kap en beautysalon openen. In Hoofddorp heb ik nu een mooi pand gevonden. Echter is het pand helemaal leeg en zijn de muren wel echt toe aan een kleurtje. Daarnaast heeft het pand op dit moment ook geen geschikte vloer liggen. Op dit moment ben ik dus opzoek naar de juiste inrichting.

Openingsdatum komt dichtbij

Over 6 weken is de openingsdatum gepland. Het is dus behoorlijk aanpoten op dit moment. De afgelopen periode ben ik bij heel veel winkels geweest, uiteindelijk ben ik uitgekomen op een parketvloer. Dit klinkt gek in een kapsalon, zo’n vloer heeft veel onderhoud nodig. Toch vertelde de verkoper dat je hem maar eens per jaar moet behandelen en dit is binnen 5 uur droog dus dat kan prima op een zondag of een maandag dat de kapsalon dicht is. Daarnaast heeft een parketvloer gewoon zo’n luxe uitstraling dat ik dit ook heel erg graag wilde. De optie in een houtenvloer waren nog pvc-tegels, echter leek mij dit met al het water en haarmiddelen geen geschikte vloer. Daarnaast wordt een parketvloer niet glad wanneer het nat wordt, tegels en een pvc-vloer wel.
Voor de muren heb ik gekozen voor een kleur taupe, dit straalt namelijk ook luxe uit. Voor de grote wand heb ik gekozen voor een fotobehang, deze is gesponseerd door het haarmerk dat ik binnenkort zal gebruiken. Het is een fotobehang van een vrouw die net haar haren heel erg mooi heeft laten doen en die vrouw heeft ook erg knallende make-up op.  Door de rustige kleuren op de muur, valt het fotobehang alleen nog maar meer op!

Alle spullen werden geleverd

Alle materialen en spullen die besteld waren, werden gelukkig op de afgesproken data bezorgd. De parketvloer werd binnen een aantal uur al gelegd en de kapstoelen waren een dag later geleverd. De schilder was een week voor levering al aan de slag gegaan dus alle grote onderdelen waren al afgerond. Iedere dag zag je het lege pand een klein beetje meer veranderen in een nette kapsalon. Ondertussen zijn de sollicitatiegesprekken al afgerond. Ik neem één andere kapster aan en een stagiaire wilde graag bij ons stage lopen. Zelf heb ik al jaren in een kapsalon gewerkt en ik weet wat je nodig hebt om een stagiaire te kunnen begeleiden. Mijn moeder zal op haar vrije dagen ook wel een handje komen helpen in de salon en daarnaast zal zij de financiën op zich nemen. Nu nog de dagen aftellen tot de grote opening.