Mannen met kalknagels gebruiken geen nagellak

Mijn man draagt tijdens ieder seizoen sneakers, heel af en toe pakt hij in de zomer nog wel zijn slippers maar dan moet het ruim 30 graden buiten zijn. Mijn man schaamt zich namelijk voor zijn kalknagels. Helaas is er niks aan te doen, aldus de pedicure. Voor mijn man erg vervelend aangezien hij met warm weer hele warme voeten krijgt. Ik vond het zo vervelend voor hem dat ik op internet ben gaan zoeken naar de juiste oplossing.

Schaamte terecht?

Online zijn vooral vrouwen die hebben gereageerd op dit probleem. Voor vrouwen is de oplossing wat makkelijker dan voor een man. Als vrouw kun je er namelijk voor kiezen om de nagels te lakken met nagellak. Een man met roze teennagels is natuurlijk niet zo’n geslaagd idee. Online vind je een complete collectie van middeltjes die de kalknagel zouden moeten verhelpen. Echter hebben we al zoveel geprobeerd dat het niet de oplossing blijkt te zijn. Het was een flinke zoektocht maar uiteindelijk vond ik de reactie die ik nodig had. Een man met hetzelfde probleem als mijn echtgenoot gaf aan in de zomer heren instappers te dragen. De heren instappers zijn namelijk dunner van stof en sommige modellen hebben ook een hele goede zool waardoor er ook luchtcirculatie plaats vindt tijdens het lopen. Mijn man was ten eerste instantie huiverig voor de gedachte maar hij besloot het toch een kans te geven.

 Is dit dan ook de oplossing voor mijn man?

Online besloten we een paar heren instappers te bestellen. Aangezien mijn man geen schoenen zonder sokken wil passen in de winkel, bleek dit de enige oplossing te zijn. Mijn man koos voor een basismodel die wel lucht toelatend is. Bij aankomst van de heren instappers vond hij het eerst maar vreemd zitten. Het is een laag model en dat is hij natuurlijk helemaal niet gewend. Gelukkig gaf hij het een kans en hij trok ze dezelfde avond nog aan naar een tuinfeest van een goed bevriend stel. Mijn man heeft de hele avond staan dansen alsof hij weer 20 jaar was. Geen blaren, geen zere tenen en bovenal, geen stinkvoeten zoals hij altijd had met de sneakers aan. Een opluchting, letterlijk en figuurlijk. Mijn man vond het erg fijn dat deze oplossing er was. Daarnaast zijn de heren instappers ook net genoeg om te dragen naar zijn werk. Hij besloot nog een paar bij te bestellen in een andere kleur, zodat hij nog een beetje kon afwisselen. Wat fijn om het antwoord te hebben gevonden op internet!