Makelaar nodig voor het verkopen of kopen van een woning?

Ben je binnenkort van plan om een huis te kopen in Kampen? Of ga je jouw huidige woning misschien wel verkopen? Dan is het verstandig om hiervoor een makelaar uit IJsselmuiden of Kampen in te schakelen. Naast dat het altijd fijn is om in een situatie als deze op een expert te kunnen vertrouwen, zal het je zelf ook een boel tijd schelen! 

Wat doet een makelaar?

Het kopen of verkopen van een woning is eenvoudiger gezegd dan gedaan. Daarom is een makelaar de ideale oplossing. Deze weet namelijk precies hoe alles in elkaar steekt. De taak van een makelaar is dan ook om jou volledig te ontzorgen tijdens de aankoop of verkoop. Het is namelijk prettig om geholpen te worden door een specialist die dit gehele proces dagelijks doorloopt. 

Help! Ik ga een woning kopen

Ben je op zoek naar een woning en misschien wel jouw eerste woning? Dan helpt een makelaar je graag bij het zoeken. Makelaars weten namelijk precies welk aanbod er momenteel is én kan je hierbij uitstekend adviseren. Zodra jij hebt laten weten waar je naar op zoek bent, zal de makelaar op zoek gaan naar geschikte woningen. Bovendien nemen ze hierbij ook de buurt in acht. Heb je een aantal woningen op het oog? Dan gaat een makelaar ook mee naar de bezichtiging. Dit is ideaal, omdat ze vaak op andere dingen letten dan dat jij doorgaans doet. Ook zien zij meestal veel meer. 

Heb je besloten een woning te kopen? Dan controleren zij natuurlijk ook de koopovereenkomst en staan ze je bij op het moment dat er geschillen mochten ontstaan. 

Ik wil mijn woning verkopen

Ook wanneer je jouw woning te koop wilt zetten, is een makelaar de juiste partij om je te helpen. Eerst zal er een woningtaxatie uitgevoerd worden om zo de vraagprijs te bepalen. Daarna zal jouw woning onder aanbracht gebracht worden bij potentiële kopers. Er zullen professionele foto’s en/of video’s gemaakt worden die vervolgens online gezet worden én verstuurd worden naar mogelijk geïnteresseerden.

Zijn er mensen die willen bezichtigen? Dan zal de makelaar een goed beeld geven van de woning en daarnaast ook onderhandelen over de prijs. Wanneer er een koper is gevonden zal hij of zij bovendien ook de koopovereenkomst opstellen. 

Wanneer jij je woning wilt kopen of verkopen doe je er verstandig aan een goede makelaar in de arm te nemen. Vraag gerust om meer informatie of naar de diverse mogelijkheden bij Berg Makelaardij!