Maatwerk meubels voor ons nieuwe huis

Voor ons nieuwe huis hebben we gekozen voor maatwerk meubels. In het standaard aanbod bij woonwinkels konden we namelijk niet vinden wat we wilden. Op zich niet zo gek want we wilden graag een kastenwand die perfect zou passen in onze nieuwe slaapkamer. Maar wel met een schuin dak. De kans dat we dat zouden vinden wat natuurlijk erg klein.

Maatwerk meubels

Maatwerk meubels in verschillende stijlen

Een vriendin wees ons op de mogelijkheid van maatwerk meubels. Meubels die helemaal op basis van jouw wensen worden gemaakt. Precies wat we nodig hadden dus. Via haar kwamen we in contact met Wortman Meubelen. Deze meubelmaker maakt echt supermooie meubels. Ongelooflijk hoeveel verschillende stijlen er gemaakt kunnen worden van hout. De houtsoort maar ook de afwerking bepaalt echt zoveel van de stijl.

Op maat gemaakt

In gesprek met de meubelmaker

In gesprek met de meubelmaker konden we goed aangeven waar we naar op zoek waren. Bovendien stelden ze ons goede vragen, vragen waar we zelf ook niet altijd even goed over na hadden gedacht. Zo kwamen samen tot een duidelijke wensenlijst. We bespraken de voor- en nadelen van de verschillende houtsoorten en welke soort dan het beste zou passen bij zowel onze wensen als het te construeren meubelstuk. Na dit gesprek kregen we al een prijsindicatie zodat we een beetje wisten waar we aan toe waren. Dit viel me trouwens alleszins mee.

Van schets tot definitief ontwerp

De meubelmaker ging vervolgens aan de slag met schetsen om zo tot het uiteindelijke ontwerp van onze kast te komen. Vooral de maatvoering was natuurlijk belangrijk om te zorgen dat het perfect zou passen. Bij dit ontwerp behoorde ook de uiteindelijke offerte. Na ons akkoord werd onze kast daadwerkelijk gemaakt. Inmiddels staat hij al een tijdje in onze slaapkamer en ik ben dagelijks blij met onze beslissing om voor maatwerk te kiezen.