Lekkage repareren?

In het natte klimaat van Nederland vallen er regelmatig grote regenbuien. Op deze momenten komen veel huiseigenaren erachter dat er in het huis ergens lekkage is. Het is noodzakelijk om lekkage zo snel mogelijk te verhelpen. Er kan grote schade ontstaan als de lekkage niet snel wordt gestopt. Vaak is het dak de oorzaak van lekkage. In dit artikel worden er verschillende tips gegeven wat te doen bij lekkage dak.

Het opsporen van een lekkages is vaak geen gemakkelijke klus. Vooral bij schuine daken is het opsporen van lekkage een lastige klus. Zo kan de lekkage bovenaan bij een dakpan beginnen. Een lek kan heel ergens anders zitten daar waar vochtigheid ontstaat. Het water trekt dan eerst naar beneden voordat het naar binnen komt.

De vochtige plek ontstaat op een andere plek dan waar de lekkage zit. Vaak zijn daken afgetimmerd. Hierdoor wordt het nog moeilijker om de lekkage te kunnen vinden. Lekkages kunnen erger lijken dan dat ze daadwerkelijk zijn. Als er een goede dakisolatie op de daken is geplaatst zal deze eerst doordrenkt met vocht zijn geraakt voordat het vocht naar binnen wordt getrokken. Hierdoor dat de lekkage er veel ernstiger uit zien dan dat de lekkage daadwerkelijk is.

Een expert inhuren is vaak prijzig. Het is daarom aan te raden om zelf eerst te kijken wat de oorzaak van de lekkage zou kunnen zijn. Ga het dak op en kijk of alle dakpannen goed lekken. Op moment dat een dakpan schuin ligt kan dit de oorzaak zijn van de lekkage. Hoog waarschijnlijk kan het lek hiervandaan komen. Daarna moeten de overige dakpannen gecontroleerd worden op deze goed vast zitten.

Als u zelf niet handig bent is het aan te raden om een expert in te huren. Het lek wordt dan sneller gevonden en kan sneller verholpen worden. Zo is er een Dakdekkersbedrijf Eindhoven dat gespecialiseerd is in het verhelpen van lekkage.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *