Kunstgras kopen kan de perfecte oplossing zijn

Kunstgras kopen

Stel, je hebt een tuin met leuke afmetingen. Je zet er hier en daar wat planten in en denkt dat je eigenlijk wel gras wilt. Maar dan denk je nog even verder. Gras moet gezaaid, gemaaid, bewaterd en geknipt. De kanten moeten gestoken worden en kale plekken moet je goed opvullen en dan weer bijhouden. En dat niet één keer per jaar, maar iedere week. Dan zakt de moed je toch in de schoenen? Kunstgras kopen is dan de perfecte oplossing. Kunstgras ziet er tegenwoordig net uit als echt gras. Je moet echt goed kijken om het verschil te kunnen zien.

Kunstgras kopen zorgt voor een mooie tuin

Een tuin die er altijd goed onderhouden bij ligt. Zo een waar de buren stiekem hartstikke jaloers op zijn. Want zij staan iedere zaterdagochtend in alle vroegte op om hun grasveld te onderhouden. Dan heb jij het dus beter voor elkaar. Jij komt, op je vrije zaterdag, tegen de lunch een keer je bed uit en kan dan direct lekker in de tuin gaan zitten. Misschien loop je je planten even na. Oude bloemen eruit. Hier en daar wat snoeien. Een beetje water geven. Maar dat red je allemaal in een paar minuten. Kunstgras kopen is de beste investering voor een echt vrij weekend!

Kunstgras kopen

De ondergrond is wel van belang

Je hoort steeds meer over dat tuinen tegenwoordig te weinig groen bevatten. Dan bedoelen ze niet dat er te weinig echt gras ligt, maar vooral dat er teveel tegels liggen. Tegels staan nu niet direct bekend om hun waterdoorlatendheid. En dat is dus weer slecht voor de grondwaterstand. Met kunstgras heb je dat probleem niet. Door een ondergrond van zand te leggen, zorg je ervoor dat het water gemakkelijk door het kunstgras heen de grond in kan lopen. Zo ontstaan er ook geen plassen in je grasveld na een flinke regenbui.

Kies de kleur kunstgras die jij mooi vindt

Per regio in Nederland is het heel verschillend welke kleur het gras heeft. Ook al lijkt het allemaal op elkaar (groen met sprietjes), de kleur kan wel degelijk flink afwijken, de kleuren lopen van blauwgroen tot donkergroen en alles wat daar tussen bestaat. Kies dus de goede kleur gras. Zo valt het nog minder op dat jij kunstgras hebt liggen. Ook de hoogte van het gras is belangrijk, het moet niet te hoog, maar ook niet te laag zijn.