Kies de juiste verlichting

Door het grote aanbod van verlichting is het moeilijk om precies te weten welke verlichting waarvoor is bedoeld. Een keus maken is niet eenvoudig, welk model moet je nemen en wat voor soort verlichting is er nodig om de goede sfeer te creëren? Om te weten welke verlichting je wilt hebben moet je weten welke sfeer je wilt hebben in welke ruimte. Aan de hand daarvan kun je in de Lampenwinkel Direct lampen de goede lamp uitkiezen in het assortiment. Maar ook de plaats van de lamp is bepalend voor de uitstraling, verlichting mag gezien worden in je woning.

Lampenwinkel Direct lampen

Basisverlichting in je woning

Verlichting welke in je woning centraal staat noemen we basisverlichting, deze verlichting doe je in veel gevallen het eerste aan wanneer je thuiskomt. Meestal is deze verlichting voldoende om te kunnen koken of televisie kijken omdat de ruimte evenredig is verlicht. Lampenwinkel Direct lampen heeft verschillende soorten basisverlichting, vaak is deze verlichting wat groter en hangt deze in het midden van bijvoorbeeld de woonkamer. Hanglampen zijn ook uiterst geschikt om als basisverlichting te gebruiken. De verlichting die men over het algemeen gebruikt naast de basisverlichting heet sfeerverlichting.

Sfeerverlichting

Lampenwinkel Direct lampen

Naast de basisverlichting is er sfeerverlichting om aan te vullen, maar ook om sfeer in de ruimte te creëren. Vaak is sfeerverlichting in de vorm van tafellampen, vloerlampen of wandlampen. Lampenwinkel Direct lampen heeft ook een uitgebreid assortiment sfeerverlichting voor iedere kamer. Sfeerverlichting is in veel gevallen gezelliger, en kun je dimmen de goede sfeer te krijgen. Ook gericht licht kun je gebruiken als sfeerverlichting, vaak wordt deze verlichting gebruikt om bijvoorbeeld een schilderij of andere decoratie op de wand te verlichten. Ook in een modern meubel kan verlichting zitten die je kunt gebruiken, meestal is het niet genoeg om als totale sfeerverlichting te gebruiken voor de kamer.