Je eigen veranda maken? Zo ga je te werk!

De zomer komt er weer aan en we hebben nu al veel zon gehad. Het is dus perfect weer om lekker in de tuin te zitten en dit zal waarschijnlijk ook zo blijven. Het is dan heerlijk om een mooie overkapping in je tuin te hebben waar je heerlijk uit de zon kunt zitten. Wil je weten hoe je er eentje kunt bouwen? Lees dan even verder, want dat gaan we je namelijk vertellen!

Hoe is een veranda opgebouwd?

Een veranda is eigenlijk niks meer dan een houten frame met een overkapping. Dat klinkt relatief simpel en dat is het eigenlijk ook wel. Toch is het wel belangrijk dat de constructie erg sterk is. Is deze niet optimaal dan kan je veranda al snel gaan hangen en dan is hij na de eerste storm al ingestort.

Het frame

Het frame wordt meestal van houten balken gemaakt. Je kunt ook andere materialen gebruiken, maar hout is vaak het mooiste en ook erg sterk. Zelf raden wij aan om douglas houten balken te gebruiken. Douglas hout leent zich namelijk erg goed voor buiten, omdat het niet snel gaat rotten en daardoor jaren mee gaat. Door bij de hoeken gebruik te maken van diagonale verbindingen wordt het frame erg sterk.

Het dak

Met het dak kun je verschillende kanten op. Zo kan er golfplaat gemonteerd worden, betonstaalmatten met klimop planten of een zonnedoek. Het is dus volledig afhankelijk van je eigen smaak.

De vloer

Tot slot zijn er wat de vloer betreft ook nog verschillende opties. Je kunt namelijk tegels leggen. Maar voor een warmere uitstraling kan ook worden gekozen voor vlonderplanken. Let er wel op dat dit een goede fundering vereist omdat de vloer anders scheef gaat staan.

Hopelijk heb je genoeg inspiratie op kunnen doen en kun jij deze zomer geniet van je eigen gemaakt veranda!