Infrarood verwarming

Infrarood verwarming (IR) verwarming, is een duurzame manier van (bij)verwarming. Het wordt steeds populairder om uw huis te verwarmen door IR verwarming. Maar hoe werkt dit nu eigenlijk? IR verwarming werkt door middel van straling. Er wordt een infrarood straling uitgezonden die vergelijkbaar is met de straling van de zon. Dit wordt geabsorbeerd door objecten waardoor het opgenomen wordt door muren, voeren en lichamen en wordt omgezet in warmte. Hierdoor blijft de warmte lang hangen. In tegenstelling tot traditionele vormen van verwarming, bijvoorbeeld radiatoren, waarbij alleen de lucht verwarmd wordt. Dit veroorzaakt een luchtstroom waardoor stofdeeltjes rondvliegen. IR verwarming werkt door middel van het installeren van een verwarmingspaneel. Deze zijn in verschillende vormen en maten te verkrijgen, zodat er altijd passende panelen voor uw ruimte te vinden zijn.

Wat voor soort verwarmingspanelen zijn er?

Bent u op zoek naar het juiste verwarmingspaneel voor uw woning? Er zijn kleine verwarmingspanelen te verkrijgen die prima kunnen werken als energiezuinige bijverwarming. Of grote panelen die een volledige ruimte kunnen verwarmen. Ze zien er zeker niet saai uit en kunnen een functie dienen. Er zijn bijvoorbeeld krijtborden te verkrijgen waarop u kunt schrijven. Ze zijn ook als spiegel te verkrijgen. Of wat denkt u van een uitvergrote familiefoto die een prachtige aanvulling is op uw huiskamer? De verwarmingspanelen zijn vaak maar 2 centimeter dik, dus zijn gemakkelijk te bevestigen op een muur of plafond. De prijzen lopen erg uiteen, van onder de honderd euro tot duizenden euro’s, dit is afhankelijk van de grootte en de sterkte van het verwarmingspaneel

IR verwarming, een duurzame manier van verwarming

Steeds meer mensen kiezen voor IR verwarming als duurzame manier van (bij)verwarming. Per verwarmde graad wordt er 7% aan energie bespaart in vergelijking met traditionele vormen van verwarming. Dit loopt op jaarbasis behoorlijk op. Ook zijn de panelen gemakkelijk te installeren, dit kan je zelf doen, zelfs met beperkte technische kennis. Het fijne van verwarmingspanelen is dat ze geen onderhoud nodig hebben. Je bevestigd ze en ze zijn gemaakt om zonder onderhoud 30 jaar te werken. Het is dus een éénmalige investering, waar je lange tijd gebruik van kan maken. IR verwarming voelt ook erg aangenaam, omdat je lichaam door straling verwarmd wordt. Dit voelt hierdoor sneller warm aan, gemiddeld 2 graden warmer dan traditionele verwarming. Hierdoor verbruik je ook weer minder energie. Kortom, IR verwarming heeft vele voordelen. Naast dat het aangenaam voelt, zien ze er ook stijlvol uit en bespaar je flink op energie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *