Inbraakpreventie – Huisbeveiligingsgeheimen!

Gelukkig worden de meeste inbraken uitgevoerd door amateurs en opportunisten. Het is veel makkelijker om dit type inbrekers een stap voor te zijn door wat simpele adviezen op te volgen. Denk je dat jou dit nooit zal overkomen? Dat zou ik maar niet te hard roepen. Er is nooit een beter moment geweest om je beter bewust te worden van je huis beveiliging. Handel nu en wacht niet tot de pech u overkomt.

– Als jij de inbreker was, hoe zou je dan in je eigen huis inbreken? Kruip in de huid van de inbreker en onderneem actie om de zwakke plekken in de beveiliging van je huis te verbeteren.

– Sluit altijd alle deuren en ramen wanneer je weg gaat. Dit klinkt logisch, maar veel mensen doen dit niet, waardoor een inbreker simpelweg je huis kan binnenlopen door een open deur of raam.

– Wek de indruk dat er iemand in huis is en gebruik timers voor de verlichting, laat de radio aan, vooral in de avond wanneer het donker is.

– Als je een beveiligingssysteem hebt, zorg dan dat de bekabeling verstopt is en dat er niet mee geknoeid kan worden. Een inbreker kijkt naar dit soort zwakke plekken waarmee ze makkelijk je beveiligingssysteem kunnen uitschakelen.

– Wanneer je een nieuw huis hebt, zorg dan dat alle sloten worden vervangen, omdat je niet weet wie allemaal de sleutel hebben van de woning.

– Voor het geval van buitensluiting zorgen we altijd dat er een reserve sleutel in de buurt is, meestal onder de deurmat of in de brievenbus. Dit is geen goed idee, omdat inbrekers dit ook weten.

– Snoei alle dichte begroeiing zoals bomen en struiken, omdat dit goede verstopplaatsen zijn voor inbrekers met snode plannen.

– We laten graag briefjes achter op de voordeur voor vrienden of andere bezoekers. Let op dat dit ook informatie verschaft aan inbrekers.

– Inbrekers haken af wanneer ze denken gezien te worden tijdens een inbraak, dus zorg voor verlichting met een bewegingssensor bij de deur.

– Als je ze nog niet hebt, laat dan nachtschoten in de deuren plaatsen. Wanneer je deur wordt beveiligd door een simpel haakje, dan is dit niet veilig en een makkelijk doelwit voor inbrekers. 

– Mocht je ooit je sleutels verliezen, vervang dan alle sloten in je woning ogenblikkelijk.

Lees verder over  sleutels – https://www.slotenmaker-24.nl/nl/slotenmaker-groningen-1065.html