Ik heb mezelf buitengesloten, wat nu?!

Helaas overkomt het ons allemaal wel eens. Je gaat even snel de deur uit omdat je je fiets sleutel in je slot bent vergeten of er staat een bezorger voor de deur. Eenmaal buiten slaat de deur achter je dicht, en natuurlijk… Je huissleutels liggen nog binnen! Als je in deze situatie terecht bent gekomen haal dan even diep adem, lees onze tips en kom snel je huis weer binnen.

Ga terug via een andere ingang

Als je je net nog binnenshuis bevond is er een grote kans dat er nog iets open staat. Misschien heb je de achterdeur niet op slot gedaan of is er een raam waardoor je naar binnen kunt klimmen. Dit kan je redding zijn. Denk even goed na en loop een rondje om je huis. Ga alleen niet langs de regenpijp omhoog, dit is erg gevaarlijk en kan je nog veel meer in de problemen brengen!

Probeer het zelf

Als je een deur met een elektrische deuropener hebt is de kans groot dat de deur alleen op het dagslot staat. Mocht dit het geval zijn, dan kun je hem relatief makkelijk openen met een plastic fles! Knip er een stuk uit schuif het tussen je deur en haal het langs je slot! Grote kans dat je slot zich vanzelf opent en je weer naar binnen kan.

Laat je slot openen

Heb je alles geprobeerd? Laat je slot dan openen door een slotenmaker. Deze is vaak snel ter plaatse en heeft het juiste gereedschap om makkelijk naar binnen te komen. Als je slot geopend is kun je vaak gelijk een vervangend slot laten installeren. 

Bron: sloten maker den haag