Hoe maak je een kleine ruimte groter

Onderhoudsvriendelijk

Heb jij ook een kleine woning en wil je graag de ruimte groter laten lijken dan deze werkelijk is? Dan ben je hier op het juiste adres, want in dit artikel vertellen we je een aantal tips en trucs die je kan toepassen in je interieur om deze groter te laten lijken. Deze interieuradvies tips kan je ook vinden bij CEKA.

Licht

Voor een kleine ruimte is het belangrijk om genoeg lichtinval te hebben. Genoeg lichtinval zorgt er namelijk voor dat de ruimte groter lijkt dan hij is. De meubels krijgen meer kleur, het wit lijkt witter en de zon zorgt voor een frisse gloed in de kamer. Hoge of grote ramen zijn hier ideaal voor. 

Ook kan je kijken naar verschillende lichtbronnen in de kamer die bijdragen aan de illusie qua grootte. Denk bijvoorbeeld aan een grote lamp die midden in de kamer hangt en alles verlicht. Deze zal de kamer juist kleiner laten lijken dan wanneer je een lichtbron hebt die hoog staat en verlicht en eentje die laag staat en verlicht. ‘S avonds hoeft namelijk niet de gehele ruimte verlicht te worden. Soms is een beetje licht al voldoende.

nieuw-interieur

Meubels

Veel mensen denken dat een kleinere woning vraagt om kleinere meubels, maar het tegendeel is waar. Wanneer je bijvoorbeeld een bed of bank aanschaft is juist de keuze voor een groot bed of grote bank de juiste. Met een groot bed of bank zorg je er namelijk voor dat je de kamer in contrast zet tot de grootte van het meubel stuk. Zo zal de illusie ontstaan dat de kamer groot genoeg is voor een groot meubelstuk, waardoor de ruimte al als groter wordt gezien. Ook is het handig om grote meubelstukken op poten te kopen, wanneer je onder een groot meubelstuk kan kijken zorg je net voor dat tientje extra illusie. Zo lijkt het alsof er meer ruimte is dan werkelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *