Hoe leg ik mijn kunstgras?

kunstgras aanbieding

Wanneer je kiest voor kunstgras in de tuin, kun je genieten van de vele voordelen die het met zich meebrengt. Nooit meer grasmaaien, niet meer sproeien, geen onkruid meer hoeven te verwijderen en geen problemen meer dankzij teveel zon of schaduw. Met kunstgras ben je het hele jaar verzekerd van een mooi groen en verzorgd gazon. Ook het leggen ervan is niet heel ingewikkeld en kun je prima zelf doen. Wil je goedkoop kunstgras kopen? Neem dan een kijkje bij De Kunstgras Outlet. Vervolgens kun je met onderstaande tips de mat geheel zelf leggen!

Kies de juiste ondergrond

De ondergrond is erg belangrijk bij het leggen van kunstgras. Deze ondergrond zorgt namelijk voor stabiliteit waardoor het mooi en stevig komt te liggen. Er bestaan drie soorten ondergrond. Zandbed, lava en stabilisé. Welke ondergrond het beste is, is afhankelijk van wat je met het gras wilt doen. Het zandbed wordt het vaakst gebruikt als ondergrond voor kunstgras. Het is veruit de meest eenvoudige en goedkoopste ondergrond. Lava is verstandig wanneer het zwaar belast gaat worden met bijvoorbeeld een zwembad. Stabilisé zal zorgen voor een echt extreem stevige ondergrond.

Verdicht en egaliseer de ondergrond

Wanneer je kiest voor een zandbed, moet je deze vervolgens dichten en egaliseren. Dit doe je met behulp van een trilplaat. Hierna zul je de gehele vlakte op gelijke hoogte moeten brengen. Dit is makkelijk te meten met behulp van een waterpas. Als laatste kan je een stabilisatiedoek plaatsen.

Rol je kunstgras uit

Wanneer je meerdere rollen hebt, is het belangrijk om het kunstgras naar de langste zijden uit te rollen. Op deze manier krijg je de minste naden. Wanneer je slechts één rol hebt, maakt dit geen verschil. Het is belangrijk om het gras over de bestrating te rollen zodat je de randen gemakkelijk kan insnijden.

Maak het gras op maat

Nadat het gras volledig uitgerold is, kun je de randen insnijden. Zorg er hierbij voor dat het kunstgras niet meer kan bewegen door er wat zware objecten op te zetten. Druk na het snijden de zijkanten nog even goed aan om te bekijken of je nog ergens moet bijsnijden.

Borstel met invulzand

Nadat het gras goed ligt, is het belangrijk om deze in te vegen met invulzand. Het zand zorgt voor voldoende gewicht op het kunstgras, zodat het niet meer verschuift. Ook zorgt het voor een langere levensduur en een natuurlijke aanblik.