Hoe krijg je je huis verkoop klaar?

Of je er nu voor kiest zelf je huis verkopen of met behulp van een makelaar, je hebt zelf in de hand hoe je huis ervan binnen uit ziet! Nadat je al je rommel uit je huis hebt gegooid is het tijd om je huis klaar te maken voor de potentiële kopers. Je wilt je huis aantrekkelijk, ruimtelijk en gedenkwaardig maken met als doel het huis zo snel mogelijk te verkopen.

Als je ervoor kiest om dit zelf te doen, zijn hier enkele eenvoudige tips die helpen jouw huis op te laten vallen!

  1. Laat de belangrijkste eigenschappen opvallen. Of het nu het prachtige uitzicht, een mooie oude openhaard of een uitnodigende eethoek is, leg de nadruk op deze plekken in je huis.
  2. Meer is minder. Stel, je kiest ervoor een paar nieuwe meubels of accessoires in het huis te plaatsen speciaal voor de verkoop, vergeet dat niet ook dingen uit je huis weg te halen. Een vol huis geeft een rommelige indruk en kan daarnaast ook kleiner ogen. Dit is het laatste wat je wilt.
  3. Een levendig huis. Een leeg huis kan overweldigend overkomen op potentiële kopers. Zij kunnen zich lastig inbeelden hoe het huis eruit zal zien als het volledig is ingericht. Als je al verhuisd bent, zou je kunnen overwegen een meubelverhuurbedrijf in te schakelen.
  4. Iets om te onthouden. Bij het maken van beslissingen over kleuren, is het verstandig te kiezen voor neutrale kleuren die passen bij de koper. Wat betreft meubels en decoraties kun je iets brutaler zijn, op deze manier breng je iets persoonlijks over wat de potentiële koper zal onthouden. Je wilt de kopers een idee geven van de levensstijl die ze eventueel zouden kunnen lijden, als ze je huis zouden kopen.
  5. Maak het schoon! Onderschat nooit de kracht van een schoon stralend huis. Was je ramen, haal de spinnenwebben weg en breng een nieuw laagje verf aan op de plekken waar dat nodig is. Houd hierbij extra rekening met badkamers en keukens, dit zijn plekken in het huis waar kopers zich extra op concentreren.

In dit artikel gaat het dus niet om een huis verkopen zonder makelaar of met, maar op de manier waarop jij je huis presenteert aan de buitenwereld. Hiermee kun je makkelijk punten scoren bij de potentiële koper! Succes!