Hoe kies je een interieurinrichting?

Meubelzaak Utrecht
Je moet je huisje inrichten, maar hebt geen idee waar je moet beginnen. Je hebt het hele internet al afgezocht. Maar welke trends moet je nu volgen? En wat voor meubels passen nu bij jou? Bij deze meubelzaak in Utrecht kun je terecht voor interieuradvies en maatwerk. Om je alvast een duwtje in de goede richting geven staan hieronder wat ideeën om mee te nemen op je jacht naar een nieuw interieur.

Kies een stijl

Allereerst is het handig om te weten wat voor stijl, of wat voor stijlen je mooi vindt. Je kunt bij één stijl blijven, maar wees niet bang om stijlen te mixen die je leuk vindt. Het is immers jouw interieur waar jij je prettig bij moet voelen. Stijlen mixen kan ook een goede optie zijn als je interieur samen met een partner moet bepalen. Zoek op Google of Pinterest naar namen van stijlen als modern, eclectisch, romantisch, bohemian of industrieel. Als je weet hoe de stijlen heten, kun je in de winkel makkelijker uitleggen wat je mooi vindt.

Ga voor passende materialen

Het spreekt bijna vanzelf, maar ga voor materialen die bij de gekozen stijl passen. Bij een modern interieur passen materialen waarbij je de strakke lijnen van meubels goed ziet. Van zachtere materialen wordt je interieur juist weer wat warmer en romantischer. Zorg daarnaast dat de ‘zwaarte’ van de meubels die je kiest goed bij elkaar past. Neem je een massieve donkere leren bank, dan past daar geen klein fragiel glazen salontafeltje bij. Door meubels te kiezen die bij elkaar passen, trek je je interieur meer samen. En het oogt automatisch minder rommelig!

Trek het samen met accessoires

Ben je bang dat je snel bent uitgekeken op je interieur? Ga dan voor wat basis meubelstukken met een kleur die je eigenlijk in elke stijl wel kan passen. Laat de kleuren die spraakmakend zijn voor de door jou gekozen stijl terugkomen in accessoires, als kussens en kleden. Daarnaast kun je denken aan een bepaalde kleur lamp, of fotolijsten. Deze zijn makkelijker te vervangen dan de meubelstukken. Dit is ook handig als je graag meegaat met de interieurtrends.