Hoe help je het klimaat een handje?

Klimaat

Het klimaat heeft het zwaar te verduren. De mensen op deze aardbol stoten veel CO2 uit. We produceren maar door en houden niet genoeg rekening met de natuur. De aardbol heeft daaronder te lijden. Het is belangrijk om het klimaat een handje te helpen. Alle kleine beetjes helpen en als we samen een klein beetje beter omgaan met de natuur dan heeft dit grote positieve gevolgen voor het klimaat. In dit artikel worden een aantal bruikbare tips opgesomd voor je om het klimaat een handje te helpen. 

Relevante link: Lemij klimaattechniek

Ga voor groene stroom

Veel van onze stroom wordt verkregen door fossiele brandstoffen. De wind en de zon zijn oneindige energiebronnen. Het is dus zonde om te kiezen voor fossiele brandstoffen. Deze kunnen namelijk opraken. Het is dus beter om te kiezen voor groene stroom. Veel mensen hebben ze al: zonnepanelen. Het is even een flinke investering, maar het is wel de moeite waard. Na een jaar of 10 heb je je geld terugverdient. De prijs van zonnepanelen is de afgelopen jaren gehalveerd. Het is dus ideaal om nu te gaan voor zonnepanelen! 

Voeding

Een deel van de voeding die we kopen, belandt in de vuilnisbak. Maar liefst 14 procent. Dit is natuurlijk niet nodig. Als we verantwoord omgaan met voeding is dit beter voor het klimaat. Waarom? De productie van voeding draagt bij aan de uitstoot van broeikasgassen. Het is dus beter om bewust met voeding om te gaan. Ook is het beter om minder vlees te eten. De impact van vlees op het milieu is heel erg groot. Wist je dat gegrilde groenten heel lekker zijn? Probeer het eens uit.

Ga minder met de auto

Die file daar wil je toch niet telkens weer in gaan staan? Een auto stoot ontzettend veel CO2 uit. Veel auto’s samen stoten nog meer uit. Het is beter om dus de auto af en toe te laten staan. Het is beter om de fiets of de e-bike of fiets te pakken. Het is veel beter voor het klimaat als meer mensen kiezen om te reizen met het openbaar vervoer of om met de fiets te gaan. Daarnaast is het natuurlijk ook mogelijk om te gaan carpoolen.