Hoe haal je het beste uit je personeel naar boven?

Heb je een bedrijf? Of heb je leiding over een aantal mensen binnen het bedrijf waar je werkt? Dan is het van belang om het beste van je personeel naar boven te halen. Niet alleen voor het bedrijf zelf maar ook voor de energie van je personeel. Door mensen te laten doen waar ze goed in zijn, kan je als bedrijf verder groeien en blijft je personeel gemotiveerd om te werken.

1. Communiceer altijd duidelijk

Open en eerlijke communicatie vormt de kern van een gelukkige en productieve werkplek. Begin met het uitleggen aan uw werknemers van de visie, doelen en plannen van uw bedrijf om deze te bereiken. Focus vooral op heldere communicatie in tijden van verandering of onzekerheid. In grotere bedrijven kunt u ook digitaal informatie delen, zoals een nieuwsbrief. U kunt bijdragen van werknemers, succesverhalen van medewerkers, bedrijfsnieuws en statistieken over bedrijfsprestaties opnemen.

2. Laat merken wat de kansen zijn binnen jouw bedrijf.

Als werknemers het gevoel hebben dat ze een muur hebben geraakt of geen toekomst binnen het bedrijf zien, zullen ze elders naar betere kansen zoeken. Als je ze in staat stelt om meer vaardigheden en vooruitgang in hun carrière te verwerven, is de kans veel groter dat ze loyaal blijven.

Loopbaanontwikkeling en persoonlijke begeleiding zijn aantrekkelijk voor de meest getalenteerde werknemers. Ze blijven liever bij een bedrijf dat ze dit aanbiedt dan dat ze naar een ander bedrijf gaan dat hun een hoger salaris aanbiedt. Een manier om ze aan te moedigen om door te gaan, is door het voor hen gemakkelijker te maken om te studeren en opdrachten te doen.

3. Doe aan teambuilding uitjes

Teambuilding is een belangrijk onderdeel onder je personeel. Het is belangrijk dat het personeel elkaar goed kent zodat ze goed kunnen samenwerken. Dit zorgt voor veel meer verbondenheid binnen het bedrijf. Je kan bijvoorbeeld verschillende sportieve uitjes uitvoeren of bijvoorbeeld een weekendje weg met z’n allen. Er zijn ontzettend veel opties waardoor jouw personeel zich steeds beter kan voelen binnen het bedrijf. Daarnaast is het ontzettend goed voor de bedrijfssfeer en daardoor ook de groei en succes van het bedrijf.

4. Geef onverwachts

Om je personeel te verrassen is het een goed idee om onverwachts iets te doen. Je kan bijvoorbeeld een keer een vrije dag geven of een keer een extra borrel geven of succes vieren. Dit zijn een aantal leuke dingen die je kan doen.